Yalnız Mesajı Göster
Eski 11-01-2012, 22:16   #9
Çağatay
Miço

Çağatay kullanıcısının avatarı

Alıntı:
Tuncay GÜNAY tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
bu havada balığa gitme cesaretinden dolayı kutluyorum sizi yakışıklı levrek te güzel görünüyor afiyet şeker olsun
Tuncay bey, yorumunuz için teşekkür ederim hem kendi adıma hem de İshak abi adına. Hava koşullarına gelince, bu levrek sevdası öyle kuvvetli zehirmiş ki kana bir kere karışınca, havayı falan gözü görmüyor insanın. İshak abinin de benden geri kalır yanı yok, neredeyse tusunami olsa birbirimizin gözüne bakıp ava devam edelim mi diye soracak biçimde uyum var aramızda. Dile kolay yıllardır birlikte balığa çıkıyoruz, çok tarttık birbirimizi. İnsan olarak hepimizin zaafları vardır, önemli olan bu zaafları karşılıklı tolere etmektir. Biz bunu başardık sanırım zira bu işlerde uyum çok önemli. Av ortamında ortam orta şekerli olduktan sonra gerisi nasip, eh bizim de son avlar da nasibimiz açık oldu sanırım.

Daha güzeli umarım sana nasip olur.

Alıntı:
ahmetmira tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Çağatay abi maaşallah levrekler çok güzel heralde yılbaşının ertesi günü ishak abi ile geldiğiniz meraya gelmişsiniz heralde.Bende karakolun orda gece 12 ye kadar avlandım ve banada bir adet 700 gr lık levrek nasip oldu.Aslında saat 14.30 a kadar orda sizi görürüm diye avlandığınız yerde avlandım bende ama rüzgar çok şiddetli diye çokta duramadım.Akşam 17 gibi tekrar çıktım ama şansıma karakolun oraya gittim.Yani sizi görüp tanışmak nasip olmadı.
Sevgili Ahmet, keşke denk gelseymişiz. Doğru tahmin etmişsin Güzelbahçe taraflarında idik bu bir sır değil. Malum, forumlarda herkes yer sorar, avlak arar. Aslında İzmir'de oturanlar için söz konusu levrekse buna gerek yok. Bahsettiğin yer de bu balık bakımından güzel bir yerdir, tüm Güzelbahçe sahili uygundur aslında, zemin her yerde neredeyse birbirine benzer. Yıldız-poyraz-karayel bu uzun sahili bir biçimde farklı noktalarda farklı şiddetlerde karıştırır. Önemli olan rüzgarı koklayıp, dalgaya bakıp, zemin yapısı uygun yerde bulunmaktır. İkinci husus, levreğin sevdiği bu hava koşullarında avlanmayı göze alabilmektir ki her amatör avcının göze alabileceği bir şey değildir. İnşallah bir gün denk geliriz.