Alıntı:
Ahmet TARİH tafarından gönderildi
Çağtay Bey yine çok güzel bir balık almışsınız, tebrikler. Paylaşım içinde teşekkürler.
İshak abi senide tebrik ederim.
Çalışana azmedene kurban olduğum mevlam veriyor.
Maşallah diyelim nazar değmesin. Her daim oltalarınız dolu olsun.
|
Sevgili Ahmet im bu sözüne kurban olayım...Cenab ı Allah ım her daim, her zaman haikaten çok büyük...
Sevgili Av partnerim Çağatay bey avlağa varalı daha yaklaşık olarak yarım saat geçmişti ki, balığını aldı..

Tabiki hep bereber her zamanki gibi bir kez daha sanki ilk defa levrek tutuyormuş çoşkusu ve sevinci ile gelen kilo üstü Tosun paşayı büyük bir zevk ile ilk önce inceledik..
Ve ikmizde onca soğuğa rağmen üşüsek bile...Yer yer zaman zaman içimizin içi üşüse bile ha bre olta elde beklemeye devam edip durduk.Aradan 6 saat geçmişti...
Artık ümitler tükenmek üzere idi.Ve ertesi günü de mesai günü olması sebebeyle başladık toparlanmaya..Çağatay kardeşim komple toparladı.Arabaya eşyalarını filan koydu.Ben de toparladım..Ama Benim kamış henüz denizde daha duruyor.Kamışı çareszilikten kullandım.Zira el oltasını 2-3 defa takdırdım ve kurşunlarım denizde kalmıştı.Elde kalan son kurşunu da kamışta kullandım ve ileriye atmıştım.
Neyse...Gittim kamışın yanına..Ve senelerin alışkanlığı ile olsa gerek.Kamışın ucundaki misinayı elime aldım.Bu sırada kamış sehpa da duruyor..
Başladım 1-2 karış takımı karaya doğru toplamaya...Bir iki dakika bekliyor ve yine bir iki karış daha takımı toluyuyordum ki, ahanda o anda son dakika golü olarak bir sesleniş/asılış hissettim.Fakirim aldı yemi ağzına ve gecelemeye başlamıştı ki, o anda bastım tasmayı.Ahanda balık üsütünde..Direnmesinden anladım ki, kilo üstü.Misinayı bırakıp elime kamışı alıncaya kadar vakit yok.Başladım ben de sahilde yan yan kamıştan uzaklaşmaya ve takımı karaya almaya...O sırada da dua ediyorum..Allah ım ne olur kurtulmasın diye...Takımı önüme toplasam şiddetli rüzgardan karmakarışık olur ve ip misina birbirine girerdi.
İşte bulunduğum mekandan yengeç gibi yan yan gide gide balığı sağ salim aldım çok şükür..
Eh, sen düşün artık bizlerdeki bayram havasını...