Erdem
Sizi erdemizden ötürü tebrik ediyorum keşke her dünya insanı siz ve bizler kadar duyarlı olabilse. İnanın bilinçsiz avlanan o kadar çok kişi var ki, çok uzağa gitmeye gerek marmara bölgesinde ve karadenizde yapılan çinekop avları buna en güzel örnektir. Sirküler yayınlanıyor yasaklar da var ama hak getire çünkü insanlarımızda bilinç yok maalesef daha geçtiğimiz bayram tekirdağdaydım ve balık haline gittim bayramın ikinci günü sabah bir baktım 5-7 cm çinekoplar o kadar çok şaşırdım ki anlatamam, istanbuldaki denetlemelerin artmasından dolayı balıkçılar civar illerde satış yapıyorlardı ve üstelik kasası 20 liradan...Gittim tepki gösterdim eleştirdim nerdeyse orada kavga edeceklerdi benimle, insanlar bilinçlensin istedim...Sizi çok iyi anlıyorum benzer şeyler izmirde de mevcut ve yıllardır alışveriş yaptığım balıkçıdan sırf limit altı balıklar satmaya başladığı için alışverişi kestim. Birilerinin buna dur demesi gerekli biz tüketicilerin, sizin göstediğiniz gibi hepimiz tepkimizi bu yönde gösterirsek inanaın gelecek nesiller daha çok deniz canlsı ve deniz sevdası ile yaşayacaklardır...Sevgi ve saygılarımla nacizane düşüncelerim...
Ey kör,
Bu yer, bu gök, bu yıldızlar boştur boş
Bırak onu bunu da şu gönlünü hoş tut hoş
Şu durmadan kurulup dağılan evrende
Bir nefestir alacağın
O da boştur boş...
|