Alıntı:
sbasaran tafarından gönderildi
diğer arkadaşlara katılmamak mümkün değil. herkes bir şeyi merak etmiş. ben de hava veren şu motoru merak ediyorum. nereden temin edilir. nasıl bulabilrim.
RASTGELE . . .
|
Sadece hava motoru istiyorsanız. Hem internet üzerinde hem de akvaryum malzemesi satan yerlerden temin edebilirsiniz. Ancak İzmir'de bulup bulamaycağınız konusunda emin değilim. İnternet üzerinden isterseniz,
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] adresine bakın. 20 YTL'ye satıyorlar. Yurtdışından isterseniz
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] adresinde bulabilirsiniz. Orada da 30-50$ + nakliye ile kovası ile beraber var.
Alıntı:
Güven ÖZYELDAN tafarından gönderildi
tebrik ediyorum güzel av olmuş ...birsey merak ettim..Yem:Yapay balık, kurt, kendi yapımımız tuzlusu sinek (saltwater fly) hakkında bilgi verirmisin....rastgelsin
|
Sıyırtma diye tabir edilen bir avlanma şeklinde, tek iğneden oluşan çapari diye değerlendirebilirsiniz. Bildiğiniz gibi tatlı suda alabalık avında fly olarak adlandırılan yapay sinekler kullanılmakta. Dünyada yaygın bir şekilde bu sineklerin tuzlu su için olanları da yapılmakta ve kullanılmakta. Bir yıldır bu konu ile ilgileniyoruz.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ,
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] adreslerinde bir takım bilgiler ve görüntüler bulabilirsiniz. Bazı görüntüleri aşağıya çıkarıyorum. Tatlı sudan farklı olarak bu fly'larda sinek yerine yavru balıklar taklit edilmeye çalışılıyor. Bizim yaptıklarımızı elimdeki digital kamera ile istediğim gibi fotograflayamadığım için çekmedim. Digital SLR bulduğumda bunu da gerçekleştireceğim.

Biraz kullandığımız malzemeler hakkında detay bilgi vermek isterim.
Yapay balık için Spro 270cm 10-20 gr atarlı bir kamış ve Shimano Sinenna 2500 kullanıyorum. Arkadaşımda da aynı kamıştan ve Shimano Sidestab 2500 var.
Yapay balıklar da yukarıda markasını verdiğim yapaylar dışında, şu sıralarda Lucky Craft üzerine yoğunlaşmış durumdayız. Geçenlerde Selim’de görüntülerini vermişti. Son aldıklarımdan bir kaçının fotoğrafları aşağıda. Bunların dışında elimizde bir çok marka ve model bulunuyor. (Yo-Zuri, Prince, Daiwa, Pelikan, Rapala, Berkley, Luhr Jansen, Lineaffe)

Orta boy avlar için yeni aldığım Balzer 375cm 30-110gr atarlı bir kamış kullanıyorum. Kamışın ağırlığı 275 gr. Eskiden bir saat av, 20 dakika dinlenme şeklinde geçirdiğim zamanı nerdeyse 2-3 saat ava kadar çıkardım. Balığın vuruşunu anında hissettiğiniz çok güzel bir kamış.
Makine olarak şimdilik bu kamışla Abu Garcia C103 kullanıyorum. Ama önceki gün ebay’dan aldığım Shimano CX3000SS model bir makine ile değiştireceğim. Bu makine 6.2:1 devirli ve 309 gram. Makine 1988 model ancak yeni ve her nasıl kalmışsa kullanılmamış. Çapari için ise Elegance 360cm (60-160 gr atarlı) veya Lineaffe Unicast 420cm (100-250 gr atarlı) kamış ve Shimano Baitrunner 4500B kullanıyorum. (Bu makine ile ilgili daha önce yazışmıştık)
Avda kullandığımız takımlar (çapari, fly ve izmarit takımları, hatta izmarit takımlarında kullanılan mantarlar) kendi yapımımızdır. Zorunlu malzemeler (misina, iğne vb.) dışında malzeme almıyoruz.