16-03-2012, 22:29
|
|
Profesyonel Balıkçı
|
|
|
Alıntı:
kadir 06 tafarından gönderildi
Cook cok haklisiniz Yalcin bey,o bir ignesi bos cikmayan capari bedenlerini,kovalar dolusu istavrit ve kolyoz baliklarini tuttugumuz o gunler ne guzel ne zevk ve keyif verici anlardi.Cogu kez kendimi alamiyorum ve diyorumki o donemlerde bile yedigimiz balikda bir baska lezzetliydi hani yada agzimizin tadimi bozuldu gitti veya denizlerimizin kimyasimi bilemedim gitti dogrusu.Boyle giderse, uzulerek soyluyorum ileri nesil ucretli buyuk tatlisu havuzlarinda alabaliga olta sallayarak keyif bulacak.Neyse, yapilacak o kadar sey varki.Aaa bu arada aramizada hos geldiniz,bilgi beceri ve dostluk hep kazansin diyerek keyif alacaginiz paylasimlar dilerim..
|
Kadir'cim mesajın için teşekkür ederim. Lezzet konusunda haklısınız. Bana görede eski balıklar daha lezzetliydi. İstavrit kolyozdan vazgeçtimde uskumru lipariler, lüferler palamutlar, leğenlere sığmayan bacak gibi kofanalar, torikler, orkinoslar,
kalkanlar, kırlangıçlar ağacın yaprakları gibi 2-3 kg.'lık karagöz sürüleri, hangi birini sayayım. Mevzu çok uzun. Bazı eksiklikler giderildikten sonra damardan giricem konulara. Saygılar.
|