Yalnız Mesajı Göster
Eski 13-04-2012, 06:57   #5
bytt
Çımacı

bytt kullanıcısının avatarı

Merhabalar kardeşim. Ben alabalık avcılığı yapıyorum 1 yıldır. Uzun bir süre olmamasına rağmen çok deneyim kazadım. Öncelikle 4.20cm kamışla kaşık atmak zor. Daha kısa olmalı 2.10 veya 1.80 en ideali. Kamışın çekeri de 10- 20 gr civarı olursa daha hassas bir kamışla atmış olursun. Avlanacağın yeri yazmamışsın. Gölde avlanacaksan belki 4.20 seni idare eder fakat akarsuda işin çok zor. Makina seçiminde 20 lik ya da 30luk olmalı. Misinan ise 0.20 veya 0.30 en kalını. Benim önerim en iyi çekere sahip en ince misina. Kaşık olayı çok zevklidir hele bir de balık tutuldu mu... Kaşıkta marka vermek doğru mu bilmiyorum ama mepps aglia 2 no , özellikle gümüş üzerine kırmızı benek en idealidir. Ben 3kg civarında 2 tanesini bu tür kaşıkla yakaladım. Akarsu işi çok eğlenceli fakat bir okadar da yorucudur. Ekipmanın hafif olmalı sürekli gezer konumda olacaksın çünkü. Gölde ise şamandıralı tek iğneli takım ayarlayabilirsin. Yem olarak solucan göl için muhteşem olur. Biliyorsun ki akarsularda solucan yani canlı yem ile avlanmak yasak. Gölgeni asla suya düşürme. Alabalıkların gözleri çok gelişmiştir ayrıca titreşim yayacak (ya da ses çıkaracak diyelim) her türlü davranıştan kaçınmalısın. Bu sitede av raporlarını sık sık görmek isteriz umarım yardımcı olabilmişimdir. RASTGELE...
DENİZLİ- A Rh+
1983
(5062102565)
bytt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla