Kıymet hanım biz sizin mesajınızı ve duyarlılığınızı zaten anladık. Bunun içinde teşekkür ederim.
Ancak burada belirtmeye çalıştığımız konu ise şudur. Tabi yine bir sohbet ve paylaşım edasında.
Birileri civanın bebeğe zarar verdiğini araştırmış ve ortaya koymuş. Daha sonra dönüp dolaşıp iş balıktaki civaya gelmiş dayanmış ve balık yiyelimmi yemiyelimmi tartışması doğmuş. Üstelik yemeyin denen balık da köpek balığı ve kılıç. Arkasından birde aslında kadınların birçoğunun vucudunda fazla miktarda civa depolanmış durumda buda bebeğe zarar verir dedimmi yurdumun insanında şartel orda kopar.
Şimdi niyet nedir? Civa bebeğe zarar veriyor sloganımı? Bırak orda kalsın. Yok kalmıyacak ise halka açıklanacak bilgi çok net olmalı. Yok olabilirde olmayabilirde gibi, ben sana söyledim sen istersen yapma, ama sana söylemedim gibi, açıklamamız bu denizi bağlar o bölgeyi bağlamaz gibi, bu balık şu cm den önce tehlikesiz ama şu cm den sonra yenilmez gibi 100 bilinmeyenli denklem kurarlar ise bu bilgilendirmeden çok bulandırma oluyor.
Geçtiğimiz dönemde yaşanan bulandırmalarıda hatırlatmış zaten Süleyman abi.
Kuş gribi diye tavuk sektörüne vurulan darbenin arkasında ne olduğunu daha yeni açıklamaya başladılar. Gördük ki sektörde Türkiye bölgesinde bir numara haline gelmiş ve bir çok dış ülkede ihaleleri kazanmış. Çıkarılan bu olaylarla sektör büyük zarar gördü.
Aslı anlatmak istediğimiz konu bu. Net olmayan spekülatif açıklamalar, sündürmeler, ağız kıvırtmalar insanımızı bezdirdi. Başka bir şey değil yoksa.
|