Alıntı:
drasty41_41 tafarından gönderildi
Tebrikler Ahmet bey afiyet olsun..
|
Teşekkür ederim Recep abi. İstavrite niyet etmişdik ama kısmetimize sardalya çıktı.
Alıntı:
Baba Yalçın tafarından gönderildi
Ahmet'çim afiyet olsun canlıyken sardalyanın renkleri ne kadar güzel ee boşuna ateş balığı sardalya dememişler. Tespitlerin mükemmel işi çözmüşsün. Dünkü yağmur değil afetti. Tespitine bir şey daha ekleyim. Kumkapı çakarına doğru 57 mt. derinliğe arıtılmadan verilen derin deniz deşarjı, kanalizasyonların toplandığı (bizim sahilin kanalizasyonlarının tamamıda) kollektörden topluca gelen çamurlu yağmur sularınıda buna ilave et bu su nereye gidiyor alttan ne kadar kütlesel kalınlıkta Karadeniz'e doğru yukarı çıkıyor. Değil balık biz olsakta kaçacak delik aramazmıyız. Birde onlar içinde yaşıyor oksijen almak zorunda ekle ona şelale gibi topluca bir anda gelen bulanık çamur gibi sel suyunu görüş mesafesinin sıfır olduğu suyu yandı gülüm keten helva. Kaptırmadan keseyim. İyi olur inşallah, kardeşime rastgelsin diyorum. Saygılar.
|
Aynen Yalçın Abi. Yoksa bir gün önce çaparileri dolduran bu balık bir gün sonra hayalet olmaz herhalde. Nerede bir damla hayat bulursa oraya kaçıyor.
Alıntı:
kaptankarabulut tafarından gönderildi
Ahmet maşallah hiç boş durmuyorsun..
Kısa günün karı diye buna derler.. Sardalyanında şu sıralar tavasına bayılırım çıtır çıtır olur..Tabii bu benim tercihim..  Ama gerçekten insanın kendi tutuğu balığın lezzeti bir başka oluyor..
Ahmet'cim eline emeüine sağlık afiyet olsunlar..
|
Teşekkür ederim Süleyman Abi. Aslında bu gün çıkmaya niyetim yoktu. Dediğim gibi yağmur olayı bittiriyor. Ama haftaya programımız olduğu için sahilden çok ayrı kalmak istemedim. Uzun bir alanı taradım. Nasip olursa yarın sabahta kısa bir tur atacağım.
Bu arada balıkları yine dolaba koymak zorunda kaldım. Çocuklar gezmek istedi. Çıktık dışarıya. Kıyamet gibi insan ve araba var sokaklarda. Mahşer yerine dönmüş İstanbul. 72,5 milletten insan yığılmış. Arabadan inemeden döndük. Aç aç eve gelince hazıra daldı herkes. Yarın taze asma yaprağına sarıp mangala koymayı düşünüyorum.