Yalçın abi şimdi sana bir sorum olacak.
Bazı yazılarında, etrafı okyanuslar ile çevrili olan milletlerin çok kaliteli kanunlar yaptığı ve deniz yaşamını korumak için çok hassas bilinçli av yaptığını söylüyorsun.
Ben bu görüşe çok uzun zamandır inanmayanlardanım. Tabii istisnalar kaideyi bozmaz ilkesi her zaman aklımda olacak şekilde.
- Bu yayınladığın video için katliam başlığı kullanmışsın. Bu tür katliam görüntüleri içeren birçok yabancı video da var. Şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezlermi?
- Madem bu adamlar bu kadar bilinçliler ne diye dünyadaki popilasyonun %70 i yok oldu türünde açıklamalar havada uçuyor.
- Bunu sadece bilinçsizce ve acımasızca avlanan Türk balıkçılarımı başardılar. Yoksa yıllarca kızılderili ve zenci olduğu için kafa derilerini yüzüp yıllar sonra da pardon edası ile ortaya çıkıp onları onure eden batı zihniyetimi.
Bu adamlar dünya denizlerini yıllarca bu şekilde sömürdüler. Tıpkı tüm yeraltı ve üstü enerji kaynaklarını ve insan ırkını sömürdükleri gibi. İşte belgelerini yayınlıyorsun ve ibretle izliyorum. Şimdi herşeyin sonuna gelinmişken yani son perdede birden rol kesip iyiyi oynayan adam oluveriyorlar başımıza. En duygusal ve teknik adam olarak baktığımız japonların bile yunus balıklarını nasıl katlettiklerini izliyoruz her yıl.
Bu bizim hatamızı örtmez ama onlarında mükemmel olduğu anlamına gelmez. Bence bunların şu anki gösterdikleri hassasiyet ölüm anındaki tövbe gibi.
Bir kere insan canını petrolden aşağı gören bu kafa, deniz canlısını nasıl düşünür anlamıyorum. Bence bu kapitalistler balılara da dolar olarak bakıyor. Belgesel kanallarında iki balık tutup salıverip şirin gözükükmeye çalışıyorlar. Arkasından böyle katliamlar yapıyor. Yani sen bana bakma ben bilinçli yapıyorum gibi.
Yanılıyormuyum Yalçın abi.
Bu mesaj en son " 29-05-2012 " tarihinde saat 11:10 itibariyle Ahmet TARİH tarafından düzenlenmiştir....
|