Yalnız Mesajı Göster
Eski 25-06-2012, 08:56   #22
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı

Alıntı:
night fisher tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
değerli dostlar ,yanlış anlaşılmaması temennisiyle birkaç sorum var,ben marmara denizinde avlandığım için egenin durumunu bilmiyorum,en son 15 yıl önce 2 kg lık bir mercan avlamışlığım var(marmara adası açıkları).sitedeki mercan avlarının fotoların da gördüğüm balıkların tamamı çok küçük geliyor bana.benim bildiğim mercan balığı 4-5 kiloya kadar büyür,50-100 gr.lık balıkların tutulması ve bununla da yok 70 tane tuttum yok 45 te kaldım gibi yarışma şekline dönüştürülmesi bana resmen katliam duygusu verdi.mercanın oltaya yakalandıktan sonra yukarı çekildiğinde şoka girip ,tekrar salındığında yaşamayacağını biliyorum ama takımlar gördüğüm kadarıyla izmarit takımı zaten 1 kg lık balık gelse alınmaz.mercan lardan başka çupra ve levreklerde çok küçük, biz 300 gr lık karagözü,400 gr lık eşkinayı geri salarız.boyuna küçük boy balık çıkıyorsa orayı terk ederiz.bu çok balık olduğunu falan düşündürmesin,kırk gün taban eti birgün av eti değişmez kural.
Merhabalar. Güzel söylemişsiniz fakat bir insanın bir eleştiri hakkı olması için önce kendini tanıtması gerekmektedir. Eleştiriniz güzel ve hoş bir eleştiri, sonuçta denizi düşünüyorsunuz ve küçük balık avlanmasını istemiyorsunuz.. Fakat söylediklerinizde pek gerçekçi değil 300 gram karagözü salarız diyosunuz son yıllarda ben 500 gramın üzerinde karagöz yakalamadım yani karagöz trofem 500 gramken 300 gram da büyük bir balık olacaktır
Ve sizi tanımadığımız içinde lafınızı pek ciddiye almıyoruz çünkü bu gibi girişimler forumculukta çok olur gelir laf atar ortalığı karıştırır ve gider..
Bu konu hakkında Tamer abinin yakaladığı balıklar küçüksede sebebi var iyi biliyorum..
Tamer abi paylaşımlarının devamını dilerim...
Saygılarımla..
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla