Taygun Kardeşim genelde yazılanların çoğunu okurum,aklımın erdiklerine yorum da yaparım.Amacım kimseye yağcılık yapmak değildir,doğru bildiğimi yazar illa bunu kabulleneceksin demem.Yasaklara elimden geldiğince uyarım uymayanları da sözlü olarak uyarırım "yasak olan bişey yapıyosun" diyerek elindeki suç aletini benim alma yetkim yoktur sadece uyarmak görevimdir.
Şimdi bir video düşünün:Elinde bir sigara,içiyor vatandaş.yüzünden belli oluyor gördüğü hayeller.çok mutlu bir görüntü.videonun orta yerinde bir ara sigarayı sararken içine bişey koyuyor.yanındakine de veriyor oda çokkkk mutlu bir görüntü sergiliyor. devam edip gidiyor...Videonun başında hiç bir uyarı ,ikaz yok.
Aynı videonun başında bir yazı:""..... öldürür ,bağımlılık yapar" vb.bu filmi izleyiş ,bakış açımız daha değişik olmazmı? İzlerken yaşadıkları o mutluluğun Es..r dan olduğunu ,yaptıklarının kötü birşey olduğunu bilirdik.
Bence: Başlattığımız her konunun ,yüklediğimiz her videonun başına ,sonuna,yanına her neresi olursa bir açıklama yaparsak okuyan,seyreden ,yorum yapana yanlış anlama yolunu kapatmış oluruz.
Birde illaki olumlu yorum yapılacak diye bir şart yoktur.Bana göre doğru olan başkasına ,başka bakış açısına göre yanlış olabilir."şşşş sen sus ,yaptığın yanlış deme,dersen de ben silerim kendi bildiğimi yazarım" olmamalı.Bu forumların amacı bildiklerimizi paylaşmak,yanlış bildiklerimizden vazgeçmek amacıyla bilgi alışverişinde bulunmaktır."Ben bu işe yıllarımı verdim sen ne bilirsin,şu gazetede yorumlar yazıyorum,şu tv de proğram yapıyorum,şu derginin başyazarıyım" deme lüksüne sahip değiliz.sanal ortamda kimse kimseyi tanımıyor sadece burada yazdığı kadar tanırım üyeleri.
Sürçü lisan ettimse affola.
Rastgele.
O Rh +
ÇANKIRI
|