Yalnız Mesajı Göster
Eski 31-07-2006, 14:27   #7
cilimpuli
Oltacı

benimde son derece acemice bi sorum olacak

şimdi ben yeni yeni başladım bu işlere..genelde klasik olarak kamış ucuna bi fırdöndü sonra ana beden uçta armut kurşun canılı yem atacaksak 2 tane köstek..sistem bu..şimdi bu gezer kurşun ve iskandil kurşun kullanmaya başladım..dün tekneyle istanbul kınalıdan açıldık..biraz deneme yaptım..kendimizi böyle geliştiricez işte acemilik zor iş..

bu gezer kurşunlu takımlarda gezer kurşundan sonra fırdöndü takıp, bi beden ekleyip ucuna iğne taklıyoruz gördüğüm ve bildiğim kadarı ile ama bu tür takımlar atmaya uygun değilmidir..sadece salmak içinmidir? çünkü atış sırasında gezer kurşundan sonraki iğneli bölüm havada iken ağırlık farkından dolayı gezer kurşunun üst kısmına takılıyor..hiç takımı yaptığım gibi çekemiyorum..gerçi ben gezer kurşunu stoperle tutturmadım ama stoperdenmidir nedendir..ağırlık farkı varda nasıl önüne geçilir..bu yöntemle maket balıkta atılabilir muhtemelen..çünkü 7 veya 5 cm maket balığı ağırlıksız atınca 20 metre zor gidiyo..çeker çekmez teknenin dibine geliyo zaten..1 tane 100 gr gezer yerine 2 tane 50 li gezeri iki fırdöndü arasında dengeli olarak stoperle tuttursak ve alttaki kurşunu 2. fırdöndüye 0 şekilde stoperle tuttursak önüne geçebilirmiyiz? ne yapmak lazım..bi yardım lütfen

Oltanızın ucundaki coşku hiç eksilmesin!!!
cilimpuli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla