11-09-2012, 12:28
|
#1
|
Kaptan
Üyelik Tarihi: 13.06.09 |
Yaş: 75 |
Mesaj Sayısı: 2.415
|
|
|
İznik Gölü'nde Balık Türleri Değişiyor
Bursa’nın İznik Gölü’nde 10 gün önce yakalanan piranhanın ardından bu kez akvaryum balığına benzeyen turuncu ve benekli bir tür daha avlandı. BURSA - Derinliği 65 metreye kadar ulaşan ve kaynakların azalması halinde içme suyu kaynağı olarak da değerlendirilmesi planlanan Bursa’daki İznik Gölü'nde, 10 gün önce pirana balığı yakalandı.
İznik Gölü kıyısındakileri korkutan bu gelişmenin ardından yayın ve sazan balıklarının yaşadığı gölde dün turuncu renkli ve benekli bir balık avlandı.
Akvaryum balıklarına benzeyen tür vatandaşların ilgisini çekerken, çevrecilerin endişelerine neden oldu.
İznik Gölü’ndeki ekolojik dengenin kirlilik sonucu bozulduğunu savunan çevreciler gölde kirlilik ve canlı türleriyle ilgili bilimsel araştırma yapılmasını istedi.virahaber
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim.
Üstad Kaptan
Nuri DENİZ
İstanbul - 1949
İTÜ /Kimya ve İşletme Müh.
|
|
|