Alıntı:
Egeli tafarından gönderildi
Beyler kefali toplamak için ya da toplanmış kefali kaçırmamak için kokmuş sardalya ile mazmuzu tavsiye ederim.
Yüzde yüz etkili...
Rastgelsin...
|
sevgili Mehmet benim edindiğim bilgi ve deneyimlerde kefal son derece seçici+uyanık+kaprisli+vs. ne ararsan var denilecek bir balık..ve o yüzden de benim bu hayvna karşı özel bir merakım var....
mesela:
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
şeklinde adamlar klup bile kurmuşlar...
sardalya olayına gelince ....denizde yaşayan kefal genellikle ege ve batı akdenizde kış aylarında sardalye yer.. yani tüm sıcak yaz boyunca ekmek ve hamur ile tuttugun kefali soguk aylarda sardalye ile avlarsın...hatta mazmuz olayı için tekneden aşagıya 1/2 kasa ezilmiş sardalye bile ataman gerekir...
ardından iğneye kesilmiş sardalya takıp kefali tutarsın...
bu konu ile ilgili bu sezon sıcak mevsinde ben özellikle sardalya yagı denedim
olmadı zaten av yerimiz taygun un da bahsettigi gibi denize dökülen ama yaz boyu deniz baglantısı kapalı olan dereler/azmaklar.. bu tip yerlerde mugil cephalus genellikle ekmek içi*undan yapılı cıvık hamur yer ona alışkındır..(ben şu anda onu kullanıyorum) .. yemleme içinde 1 kg un alırsın bir kabın içinde 250 gr tahmini dökersin ve unu su veya süt ile şurup haline getirirsin ve şamandralı oltanı atacagın noktaya dökersin.. bu sana 4 kez aralıklı yemleme demektir.bir müddet sonra etrafta kefal var ise+aç ise+etrafta levrek vs. yok ise+ters akıntılar yok ise+su çok bulanık değil ise+
o gün kefalin keyfi yerinde ise toplanırlar.. ve sen de tutarsın...benim yöntem 6 metre göl sopası +0,5 gr şamandra +ile iğneye sardıgım orta cıvıklıkta hamur...sarma işinde 50 lik şırıngaya koydugum hamuru çok kolay ve düzgün şekilde igne etrafında çevirerek yapıyorum.....