Yalnız Mesajı Göster
Eski 23-08-2006, 14:02   #38
erhan
Tayfa

erhan kullanıcısının avatarı

Varsayılan bir anı da benden

selam arkadaşlar,
Bir anı da ben ekliyeyim istedim.
14-15 yaşlarındaydım gümüldür ürkmez de eniştemlerle birlikte her sene yaptığımız gibi sezonluk pansiyon kiralamıştık. Babam ve eniştem her sabah ve akşam kıyıdan olta atarlardı. Bizde teyzemin oğluyla onlara musallat olur oltalarından birer tane alır birkaç isparoz ve mandagöz avladıktan sonra oltayı bir güzel karıştırır açamayınca da yanlarından sıvışırdık. Bir akşamüstü aynı senaryo tekrarlandı ve ben kaçamadan yakalandım. Babam benim oltamın açılamayacağına karar verdi ama yine de içi elvermediği için düğüm yerinden koparıp tamir etmeye çalışırken kendi oltası dolaştı. Bu sefer iyice sinirlenip ceza olarak kendi oltasını açmamı istedi ve yedek oltayla avlanmaya devam etti. Ben epey uğraştıktan sonra düğümü çözüp oltayı denizden çekmeye başladım. Ama bu seferde olta takılmıştı bir iki asılayım dedim bir baktım olta kendini geri çekiyor tüylerim diken diken oldu. O heyecanla bağırarak resmen oltayı sırtıma alıp karaya doğru koşmaya başladım, sonuç kumların üzerinde zıplayan yaklaşık 1,5 kiloluk bir levrekti. Balığı kaptığım gibi olta daha ağzındayken pansiyona doğru bağıra bağıra koştum sonta farkettim ki babam da kasnağı tutmuş peşimden bağırarak koşuyor "Ulan sıpa oltada benim balıkta benim reklam yapma".