Yalnız Mesajı Göster
Eski 24-08-2006, 22:37   #6
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Varsayılan mıngri yada mığrı...

Bu balık gece avlanan bir balık.Gece kıyıdan olta atıp mırmır-levrek-çupra bekleyenlerin korkulu rüyasıdır.Boru kurdundan tutunda,sardalya,mamuna kadar herşeye atlıyor.Düşünün gece atmışsın üç iğneli takımı,almışssın boşluğu bekliyorsun.Derken zil tıngırdıyor.Allah kaptım balığı diye çekiyorsun.ve bir de bakıyorsun mıngri.Çıktığında da ha bre kendi ekseni etrafında kıvrılır durur.Takımı kurtarmak imkansız gibi bir şey.Takımı komple kesip,kurşunu kurtarmak ve yeni takım bağlamak insana zor gelir.Gece Alaçatı limanı,ıldır-gerence hattı ve karaburun Aras oteli arkasındaki büyük limanın gece bekçisi gibidirler.Temiz su balığı olduğundan herhalde,körfezde ve güzelbahçede bana hiç gece denk gelmedi.İri ve kalın olanlarının derisinin yüzüldükten sonra mangal da şiş yapıldığını duydum.Ama hiç denemedim.Muşamba gibi derisini zorla keserek beyaz etinden yem yapmak istedim ama,pek yeme vuran olmadı...Velhasıl mıngri gece avlan ve pek ekonomik değeri olmayan bir balık desem herhalde yanlış olmaz.......
  Alıntı Yaparak Cevapla