Yalnız Mesajı Göster
Eski 03-09-2006, 19:19   #4
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Varsayılan Nasip abisi nasip.......

Abisi senin yazıyı okuyunca aklıma bir anım geldi.Bir gün aziz peder diye lakab taktığımız arkadaşımla beraber akşam üstü Çeşme/Ildırı tarafına gittik.Yalan gelmesin yemin her çeşidini aldık.Niyetimiz bütün gece kalmak.Bir yer beğendik ve arabadan eşyaları indiriyoruz.Ben daha önce hazırlığımı bitirip oltayı salladım.Yandan manyak bir rüzgar esiyor.Haliyle makaradan bolca misina boşaldı.Ben yavaş yavaş makarayı sarıp,boşluğu alıyorum.Arkadaşım arabanın başında hala ve ona aziz kapıları güzel kilitle filan diye laf yetiştiriyordum ki: Dakka bir gol bir misali kamış elimden gidecek sandım.Bu arada oltanın boşluğunu aldığım için başladım sarmaya.Arkadaşa tekrar seslendim.Aziz çabuk ol balık işaret verdi,gelirken benim tel livarıda getir diye.Zorlana zorlana kopartmadan balığı kıyıya getirdim.Bayağı iri olduğu belli.Bulunduğum yer kaldırım.Kopma ihtimalı olduğu için bulunduğum yerden müsait bir yere doğru balığı sudan çıkartmadan ilerleyerek Çuprayı aldık.Boyu ve kalıbıyla tam bir deniz çuprası.Oldukça iri.Hemen hemen şimdiye kadar bu kadar irisini tutmadım desem yalan olmaz.Büyük bir zevkle yemleri tazeleyip attık.Küçükleri besleyip,tekrar tekrar attık.Yok allah yok.Sanki koca deniz kurumuş.Derken hava karardı.Yine yok ,yine yok.Saat:23.00 oldu.Bu defa allahın cezası mıngri başladı.Çıkar mıngriyi tabi takım gidiyor.Kurşunu kurtar.Hadi yeni takım bağla at ve yine mıngri.Gece 12.00 dan sonra hava yattı.Çift kargı atıyoruz.Ama mıngriden başka suda bir canlı yok adeta.Hadi oradan toplandık.Başka bir yere gittik.Orası hele kerbela.Tık Yok.Fıttıracağız arkadaşla.Derken sabah oldu ve saat:08.30 gibi toplanıp İzmir'e döndük.Yani bu iş nasip işi.Olmayınca olmuyor.
Ha, İzmir'e dönünce eve girmeden ekmek vs.almak için mahalle bakkımıza uğradım.Ve tek çuprayı tarttırdım.870 gr geldi.
  Alıntı Yaparak Cevapla