Atlamışız bu mesajı sanırım

.
Mırmır kumluk zeminlerde kumu eşeleyerek buluduğu canlılarla beslenir. Yani bu balığı avlamak istiyorsanız mutlaka yumuşak zeminli yerlere bakmanız gerekir.
Mırmır zemini eşeleyerek yem aradığından yemleriniz zemine ne kadar yakınsa av olasılığınız da o kadar artar. Ama yüzeden mantarlı ile ufak mırmırlar yakaladığım da çok oldu sığ yerlerde. Fakat derinde pek mümkün olmaz.
Mırmırlar sürü gezer, fakat özellikle büyüklerinde (en azından Çeşme taraflarında) sürüler genelde 3-5 balık oluyor. Hatta çok büyük mırmırlar genelde çift olarak geziyorlar.
Yem açısından çipura kadar sert yemleri kırabilecek bir balık değil, ama boru kurdu, mamun, teke ve sülünezle verim alabilirsiniz. Hatta ekmek bile yer yer iş görür. Benim tercihim teke ve mamundur.
Takım olarak hareketli kurşunlu, tercihen tek iğneli takım (çipura takımı gibi) ya da köstekli ve hırsızlı takım (mümkün olduğunca zemine yatırarak) iş görür. Ama ekmekli dip kıbrısla bile av yapma olasılığınız var her zaman (Sardalyayı bilmiyorum, denemedim hiç mırmırda).
Rastgelsin...