Yalnız Mesajı Göster
Eski 12-09-2006, 15:40   #7
mufi
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

Alıntı:
alperenucar tafarından gönderildi
doğan bey cevabınız için teşekkürler özellikle avlamak istediğim bir balık yok.sudan ne çıkarsa kabülüm.ama tatlı suda özellikle bizim çevremizdeki göletlerdede çok fazla seçme şansımız yok sanırım.birkaç yerde alabalık haricindeki yerlerde ise sazan çıkıyor.ben sazan yakalıyim diye atıyorum alabalık geliyor yada kadife geliyor.alabalığa atıyorum sazan çıkıyor.işin doğrusu pek çözebilmiş değilim işin sırrını.
Ramazan kardş. ben alabalık hiç yakalamadım ama sanırım tatlısuda alabalık ile sazanın dolaştıkları/bulundukları su sviyesi farklıdır..
bilindiği üzre sazan dip balıgıdır.. ama alabalık yüzey ve orta suda olursa sen de ol takımını ona göre ayarla
balık av mekanın eger şamandralı siteme müsait ise boş takımla dibi bul sonra şamandrayı biraz indir en azından ignen dipten 3/5 cm yukarda dahi olsa sadece sazan gelir..
başka bir şey daha var mesela bu aralar benim tuttugum sazanlar gayet güzel süt mısır yiyiyor senin gittiğin yerdede mısırı dene hemen dalından kparılmış taze mısır bulursan iyi netice alırsın sadece sazan gelme ihtimali yüksek olur ama solucan takarsan birde su derin degilse o zaman her iki cins balıkta ortalama aynı yerde gemiş oldugundan her ikiside saldırı.

ama derin yerleri mesela 2 metre den fazla olan yerlerde dipten sadece sazan+yılan b. alma şansın fazla ..tabii kaplumbaga da cabası...
  Alıntı Yaparak Cevapla