Yalnız Mesajı Göster
Eski 02-11-2005, 06:05   #7
wolverine
Oltacı
 
Üyelik Tarihi: 31.10.05
Yaş: 48
Mesaj Sayısı: 8
Varsayılan

Öncelikle herkese selamlar, arkadaşlar biz her hafta mümkün oldukça hava şartlarına bağlı olarak tekne ile arkadaşlarla balığa çıkarız. Hangi balığın ne zaman hangi yeme atlayacağı hiç belli olmaz. Bizim genelde kullandığımız 2-3 tane standart iğnemiz vardır. Bunlar VMC 9224 5 numara, VMC 9210 5 numara, bazen MUSTAD 10015 6 numara gibi çok da büyük olmayan ama bu iğnelerle denk geldiğinde yarım kiloluk çipura, mercan bile çektiğimiz çeşitli iğneler kullanıyoruz. Yani iğnenin büyük veya küçük olması elbette bir etken ama oldu da büyük balık atladı iğneyi açamayacağı sertlikde iğne olması burada daha fazla etkili olduğunu söyleyebilirim. Bu iğnelere taktığımız yeme yeri geldiğinde kendi aramızda tartıştığımız halde ne olduğunu anlayamadığımız büyük balıklar atlamadı mı evet atladı iğneyi de kırdılar bazen dümdüz de ettiler. Zaten o kadar büyük balık kaç kere denk gelir ki oltanıza. O halde yapılacak en güzel şey tabi bu benim düşüncem kaliteli sağlam sivri iğne kullanın. Göz kararı ile büyük çıpranın da çekilebileceği, gopezin de mandagöz mercanın da çekilebileceği orta boyda iğne takın.
İkinci konu el oltası mı kamış mı. Arkadaşlar ben tekneden hayatta el oltası salmam çünkü zevk almıyorum. Üstelik kamış ile sarması daha kolay. Kamış kullanmaya da alıştığınız zaman sanki misina elinizdeymiş gibi kamışa hakim olabilirsiniz. Ama çok sevgili dostum mutlu arkadaşım da tam tersine teknede kamış kullanmaz. O da onun alıştığı ve zevk aldığı tarz. Size nasıl rahat geliyorsa.
Yem konusuna gelince yanınızda her zaman birkaç çeşit yem bulundurmaya özen gösterin. Balığın ne düşündüğünü bilemiyoruz. Sabah başka bir yeme ilgi gösterirken öğleye doğru tercihi değişebiliyor. Ama siz her zaman çantanızdan mamun sülünes sardalye ve boru kurdunu eksik etmeyin derim ben.
Hepinize bol bol balıklı günler inşallah. Eliniz boş dönmeyesiniz.
wolverine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla