Karadan 0,6 mm. bana biraz kalın gibi geldi. Atış mesafesinin daha kısa oluşu, suda çok avcı olamayışı, makarada çok yer kaplaması gibi dezavantajları nedeniyle, sağlam ama ince misina kullanmak bana daha mantıklı geliyor. Ben Trilene 0,4 mm. kullanıyorum ve 25 kg. civarında çekeri var. Herhangi bir markanın sıradan, 16,5 kg çekerli ,45 mm. kalınlığındaki misinasını kullanmaktansa, bendeki markanın 0,35 mm. 20,1 kg. çekerli misinasını kullanmak sanırım daha mantıklı olacaktır. 0,4 mm. kullanmaktan bile vazgeçmek üzereyim. Bunun yerine aynı derecede güçlü, 20-25 kg. arası çekeri olan 0,3 mm. misina kullanmayı düşünüyorum. Buna ancak surf kamışı aldığım zaman karar verebilirim. Belki de misina yerine daha farklı bir ip kullanabilirim. Ama kesinlikle ince ve sürtünme kuvveti az olacaktır.
Misinanın kalınlığı ile kuvveti ancak, aynı markanın aynı modelinde doğru orantılı alarak değişir. Çekeri çok olsun diye kalın misinalara yönelmektense, başka bir markanın ince ama çekeri yüksek modellerini tercih etmek bana daha doğru geliyor. Ama amaç kullanım rahatlığı (El oltasında), dolaşmamasını istemekse 0,6 mm. de rahatlıkla kullanılabilir. Ne derece avcı olur, onu bilemem. Hiç kullanmadım.
Saygılarımla..
Sığ su bayılması (Senkop)' na karşı tedbirli olalım,
Yalnız dalmayalım...
Mehmet Özgür KUŞCUOĞLU, 1974
Sarıyer / İSTANBUL
ozkuscu@istanbul.edu.tr
|