Yalnız Mesajı Göster
Eski 10-10-2006, 11:06   #1
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Varsayılan Toplum olarak nereye gidiyoruz.....

Sevgili arkadaşlarım,bu günlerde aklıma takılan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.Aslında o kadar endişeli ve doluyum ki, nereden ve hangi konudan söze başlıyacağımı bilemiyorum.
Malum sitemizin bu bölümü sohbet ortamına açık olduğu için yazımı buraya yazıp sizlerinde fikirlerinizi alarak konuya dikkat çekmek istiyorum.

1 - Son günlerde haber kanallarında yer alan öğretmen-öğrenci profili hakkında ne diyorsunuz.Öğretmen masada ders anlatırken öğrencilik demiyeceğim,insanlıktan nasibini almamış hayasız-ar damarı çatlamış 3-4 öğrenci öğretmenin masasını yerinden kaldırıp sınıfın bir başka yerine koyuyorlar.Diğer başka bir olayda ise öğrenci öğretmenin masası ve sandalyesini işgal etmiş ve öğretmenin öğrencinin kolunu çekerek ısrarlarına rağmen bir türlü kalmıyor.Diğer bir görüntüde ise bir öğrenci sınıfın ortasında öğretmenine cinsel organını açıp göstermekle tehdit ediyor...Geleceğin teminatı olan gençlerimiz bu yapılanları cep telefonlarına çekerek internet ortamında bu görüntüleri paylaşıyorlar.Gördüğüm bu tür manzaralar karşısında tutulup kaldım.
Onlara göre böyle iğrenç-kişilikten yoksun-ar/namus kavramlarını ayak altına alan haraketler '' eğlence'' kapsamına giriyor olsa gerek.

2 - Yukarıdaki konuyla alakalı olmayan,fakat benim dikkatimi çeken başka bir konu da şu.Hepimizinde bildiği gibi bir insan topluluğunu Millet/ulus yapan en önemli öğelerde biri de dil birliğidir.Gerek konuşma dili gerekse yazı dili.Bu günlerde bizim üye olduğumuz sitede yazılan yazıları okuduğumda dikkatimi çektiği için konuya değiniyorum.Tabiki ben edebiyat ve türkçe öğretmeni değilim.Haşa kimseyi de yargılayacak veya yol gösterecek konum da hiç değilim.Ama arkadaşlar bu işin doğrusu ne ise onu yapmak yanlış mı.ÖRNEK:
EWET HAKLISIN-HAWA AÇIKTI-TASWİP EDİYORUZ-EWWELCE BÖYLEYDİ........

Arkadaşlar lütfen söylermisiniz,bizim daha ilkokul birinci sınıfa giderken öğrendiğimiz 29 harfden oluşan alfabemizde latincede yer alan ''W'' harfi varmı.Evet yazmak varken '' EWET'' yazmanın anlamı ne olsa gerek.Ben bir türlü çözemedim.Bana göre benliğimizi yitirmek ve başka birilerine özenmekten başka bir şey olmasa gerek.Ama tarih göstermişdir ki,bu tür özentilere giren uluslar bir süre sonra benliklerini yitirip,başka ulusların sömürgesi olmuşlardır.
Yani Mercan olmaktan çıkıp,gopez ve mercan arası ''Kırma mercan'' a dönüyorlar.

1 nci paragrafda yazdığım öğrenci profili için söylüyorum.Sözün özü her şey anne-babada bittiyor. yani ailede bittiği kanaatindeyim.Boş bir teyp kasedi yada boş bir cd'ye benzeyen yeni doğan bir birey ilk bilgilerini aileden alıyor.Ailede o çocuğa vatan/bayrak sevgisi-ulus bilinci-terbiye ve ahlak kurallarını verememişse ;belirli yaşdan sonra da o kişinin bunları alması artık çok zor olsa gerek.

Siz ne dersiniz ?
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links