Yalnız Mesajı Göster
Eski 10-10-2006, 15:08   #4
aganta borina borinata
Guest

dilin gelişmesinin önüne geçilebileceğini sanmıyorum...tdk da daha doğru dürüst bi türkçe sözlük yapmaktan aciz...bu gün bundan 10 yıl önce konuşulan türkçeyi konuşmuyoruz...geriye gittikçe de anlaşılmaz bi hal alıyor zaten...ama bu demek değildirki dildeki değişim bozulma anlamına geliyor...

bahsedilen yazım hatalarının en büyük sebeplerinden biri "q" klavye kullanıyor olmamız...oysaki türkçeye en uygun klavye "f" klavyedir...ben evde "f" iş yerinde "q" klavye kullanıyorum...

örneğin "ewet" kelimesini ben "evvet" vurgulaması için kullanıyorum...türkçede böyle bi vurgulamada yok...

bi söz vardır "feth eden feth edilir" hertoplumda bu böyle olmuştur (aborijinler hariç) o yüzden dilin değişime uğraması doğaldır...özellikle türkçenin geliştirilmeye ihtiyacı vardır...(bana göre ki sanırım herkese göre de öyledir; osmanlıca türkçeden daha zengin bi dil olmuştur... ve bu gün konuşulan dilin tarihte türkleri konuştuğu dille pek bi alakası kalmamıştır...aşağı yukarı bütün dillerde de böyle olmuştur...aslında bu konuda konuşacak ve tartışılabilecek çok konu vardır ancak böyle yazarak tartışılması bence çok zor...uzun soluklu olacaktır...

dilin gelişimi gereklidir...

mümkünse "f" klavye kullanırsak yazım sorunlarından biraz kurtulabiliriz kanısındayım...
  Alıntı Yaparak Cevapla