Yalnız Mesajı Göster
Eski 10-10-2006, 16:25   #7
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Varsayılan Sevgili Doğan....

Doğan kardeşim, konuya duyarlılık gösterip yazdığın için sağol.Elbette dil aynı canlı bir organizma gibi yaşar ve yaşadığı toplum tarafından da geliştirilir.Bizim eskiden imtihan dediğimiz sözcüğümüzün yanında,günümüzde sınav sözcüğüde kullanılyor.Faliyet sözcüğü eskiden kullanılırken günümüzde artık eylem sözcüğü daha çok kullanılmaya başlandı.Bunların hepsi olağan şeyler ve her dilde olabilecek gelişmeler.Çünkü canım Türkiye'm doğusundan batısına ,kuzeyinden güneyine binbir çeşit kültürle yoğrulmuş insanlarımızdan oluşuyor.
Klavye içerikli yazdıklarına da aynen katılıyorum.Benim anlatmak istediğim tamamen bunları dışında bir şey.Biraz önce benim açtığım konu hakkında sitedeki arkadaşlarımdan cevap geldi mi diye bakmak için bilgisayarın başına oturduğumda yanıma 13 yaşındaki oğlum geldi.Ve yazdıklarımı ve gelen cevapları beraberce okuduk.Baba evet yerine '' EWET' yazınca daha havalı oluyor dedi.Neden deyince de, kendine göre bir açıklama yaptı.Anladım ki,kendi çocuğum olduğu için rahat yazabiliyorum; özenti gibi bir şey içinde olduğunu anladım.Olayın özü bu.
Bende dilim döndüğünce bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım.Türkçeyi olması gerektiği gibi yazıp okumak lazım,İngilizceyi de olması gerektiği yazıp okumak lazım diye anlattım.İnşallah anlatabilmişimdir.

Sevgili Güven,yazdıklarına katılmamak imkansız.Bayağı bizim toplumuzda Avrupa'lı oldu be.Breh breh....
  Alıntı Yaparak Cevapla