Yalnız Mesajı Göster
Eski 10-10-2006, 17:57   #8
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

İshak abi gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsin. Bende bu konuda acayip derecede doluyum nerden başlasam bilmiyorum.
İlk önce senin yazdıklarından gireyim daha sonra içimi dökücem sizlere.
Bu şakalaşan arkadaşlar yanlış yerde
çünki bulundukları yer okul ve okulda insanlar içindir
böyle garip yaratıklara göre bir yer değil okul yaratık diyorum çünki doğada hangi hayvan böyle bir manyaklık yapar?? sorarım sizlere
bence bu arkadaşlara hayvan demek hayvanlara alelen hakaret etmiş oluruz
Kafalarına florasan vurarak eğlenen yaratıkların bu ülkeye ne faydası olur? bu topluma ne faydaları olur? bunları geçin kendilerine ne faydaları olur?
Bu yaratıkların aileleri nasıl eğitim verdi neyle besledi ne yemi yedirdi bilemiyorum bu hale girmek için çok mu uğraştılar onuda bilemiyorum ama gerçekten yazık hemde çok yazık. Bende gencim bende bir şekilde arkadaşlarımla şakalaşıyorum, gülüyorum, eğleniyorum herkes bu dönemleri yaşamıştır fakat bu arkadaşlar işin cılkını çıkarmışlar.

Dil konusunda gelince etrafımıza bir bakalım diyorum türkçe isimli bir dükkan varmı? Ben pek göremiyorum açıkçası
Ayrıca gençler arasında saçma bir konuşma tarzıda almış başını gidiyor
"oha falan oldum yane", "hadi beaa", "yok yaww" gibi saçma sapan şekilde cümleler kuruyorlar. Buda hep avrupa yakası adlı dizide selin karakterini oynayan kız yüzünden oldu aksini iddaa eden sanırım çıkmayacaktır. Tiki, ciks ... gibi saçma sapan isimlerle adlandırılan hayatta herşeyi gezmek, dolaşmak, pahallı elbiseler giymek, marka gözlük saat takmak, amaçsızca boşa vakit geçirmek ve baba parası yemek, kızlarla düzeysiz iğrenç ilişkiler yaşamak (kızlar içinde erkeklerle) gibi faliyetlerde bulunan bir grup insan var. ve bunlara özenen binlerce genç. Bu saydığım ülkenin genç dimağları beyinlerinin %0,1 i gibi ufak bir kapasitesini kullanarak yaşıyorlar.
Dili bozan diğer bir etmen ise msn ve chat salgınıdır. Bende bazen msn yüzünden düzgün yazı yazmıyor olabilirim ama en azından öz türkçe kullanmaya dikkat ettiğime inanıyorum. Forum ortamında tamamen noktasına virgülüne kadar dikkat etmesekte en azından tamamen türkçe ve düzgün şekilde yazarsak sanırım daha güzel olucak ki forumda büyük çoğunluk böyle yazıyor.

Güven abinin dediklerine katılmamak imkansız. Yolda, otobüste, okulda, parkta ulu orta utanmadan sevişen çiftlere ne demeli?
Başımdan öyle bir olay geçti ki kan beynime çıktı nerdeyse otobüste olay yaratıcaktım ama yinede arkamı dönüp sessiz kalmayı tercih ettim çünki bu utanmaz insanlara göre bu yaptıkları çok normal biz sinir olduğumuzla kalırız.
Ramazanın ilk günü otobüste okuldan eve dönüyorum (geçtiğimiz yıl) bir çift otobüste adeta erotik film çektiler bende mecbur arkamı döndüm çünki onlara bakmaktan ben utandım yüzüm kızardı fakat onlar yaptıkları işten utanmadı.
Güven abimin diğer söylediği konu sigara ve esrar. Üniversitede tenefüse çıktığımda inanın nefes alamıyorum her tarafta sigara içen insan kaynıyor açık hava olsa bile insanı rahatsız edecek boyutta bu bir oran vermek gerekirse öğrencilerin %80 gibi bir oranı sigara içiyor. Peki neden? en başta büyükleri içiyor onlara kötü örnek oluyor. Diğer bir neden gençler özeniyor arkadaşlarına yaranmak için vs. gibi nedenlerle başlıyor. Hepsininde mazereti hazır
ya sevgilisinden ayrılmış dertlidir
ya o 2 sigara içer 2 taneden bişey olmaz
veyahut içmediğinde başı ağrır
bu sigara hem vücuda zarar hemde cebe zarardır israftır
ve SİZ BÜYÜKLERİMİZ BİZE KÖTÜ ÖRNEK OLUYORSUNUZ!
Uyuşturucu konusuna girmiyorum kullanma yaşının ilköğretime düştüğü ap açık bir gerçek.

Toplumumuzda çok hızlı şekilde bir yozlaşma var. Bence bunun sebebi ailede başlayan eğitimin yanlış verilmesi. Ve televizyonun bize sürekli saçma şeyleri gösterip beyinleri yıkamasıdır. Ben ne bir sabah programı, ne magazin programı izlemiyorum zaten izlemek istesemde evde kıyamet kopar babam bu yaşıma bakmaz alır ayağının altına. Dediğim gibi ailede başlayan eğitim çok önemli. Fakat bazı insana ne yaparsan yap ne edersen et yine bu yolun yolcusu oluyor yani eşşeğe altın semer vursakte eşşek yine eşşek.

Biraz uzun bir yazı oldu ama bir genç gözüyle benim neslimin durumu bu görüldüğü şekildir

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla