Alıntı:
yilmaz tafarından gönderildi
2006 nisanında istanbul cankurtaranda 80 tane zargana. çarpma takımıyla aldım.
|
çarpma ile kefalde avlıyorlar...bu yöntem bana göre sağlıklı bi teknik değil...bu şekilde yaralanan balık sayısı çok fazladır ve eminim 80 tane de kaçmıştır...bu balıklar bi süre sonra ölüyorlar genelde...özellikle zarganalar göçleri boyunca çarpma ile avlanan bi çok kişiyle karşılaşıyorlar...kanımca tırıvırı kadar zararlı bi avlanma şeklidir...üstelik zarganayı ağzından yakalamanın verdiği zevki de hiç bi zaman vereceğini tahmin etmiyorum...bi de 80 tane balık bi kişi için çokmuş gibi geliyor bana...sirkülerde zargana için bi av limiti ve boy belirlenmemesine karşın amatör balıkçılar olarak kendimize yeter diyebilmeliyiz...
ek olarak her ne kadar amatör balıkçılar için denizde zaman yasağı olmasada avladığımız balıkları tanıyıp onları üreme dönemlerinde rahat bırakmalıyız... bahar ve yaz ayları zarganaların üreme dönemleridir...ha oltanıza takılmışsa bırakmayabilirsiniz...ama 80 tane balık küçük bi sürüdür...
yılmaz bey amacım sizi yermek değildir. ancak duyuyor ve okuyorum; 60 tane ...70 tane ... 100 tane balık yakaladık diyorlar...hakikaten bu rakamlar çok değil mi...izmarit değil istavrit değil...
rastgelsin...