Valla ben çok acemiyim daha arkadaşlar. İlk deneyimimi 2 hafta önce avcılar ambarlı sahilinde kayık ve kıyıdan atışlarla gerçekleştirdim ama nafile, olta atmayı geliştirmekten başka bir faydası olmadı. Bu hafta sonu da cumayı cumartesiye bağlayan sabah sahurdan sonra sarayburnuna gittim. Malzeme olarak da 2 tane rapala aldım. At çek at çek hiçbişey alamadım, olan benim 2 tane rapalama oldu. Sabaha karşı da sıyırtma kurşun ve tek kanca ile 4-5 tane istavrit aldım. (bu benim ilk balıklarım oldu.) Cumartesiyi pazara bağlayan gece sahurdan sonra tekrar sarayburnuna gittim. Yine iki tane rapalam gitti. Sabah yine sıyırtmaya döndüm ve bayağı irice 5-6 tane istavrit aldım. Dediğim gibi daha acemiyim. Malzemem açıkçası bol. Ama neyi, nerede, nasıl ve ne zaman kullanacağımı bilmiyorum. Yanımdaki balık tutanlara birşey sormaya kalkıyorum, adamlar ser verip sır vermiyor. Her fırsatta balığa kaçmaya çalışıyorum ama evli arkadaşlar bu durumun ne kadar zor olduğunu iyi biliyorlardır. Ama ben ve benim gibi acemi arkadaşların balığa bir ustayla beraber çıkması gerektiğini düşünüyorum.
Ertan ALTUN
21/03/1980 Samsun
Mecidiyeköy / İSTANBUL
Bu mesaj en son " 16-10-2006 " tarihinde saat 10:18 itibariyle aysberg55 tarafından düzenlenmiştir....
|