doğan bey haklısınız.maddi sıkıntılar herkesin elini kolunu bağlıyor.yapılmak istenen birçok müspet şey bu sıkıntıdan dolayı yapılamıyor.
ama hepimizin bilgisayarı mail i var.diğer forumlarla birlikte bu işe gönül vermiş kişilerin sayısı binlerce.en azından %10 u bu işe el atsa ciddi bir kalabalık teşkil eder.şimdi tarım köy işlerine sahil güvenliğe veya yetkili kurum her nevarsa birer mail atmak çok zor olmasa gerek.bazı gazeteler de kaynak buldukları müddetçe bu konuları işliyor.mesela ben son birkaç gündür zaman gazetesinde bu konuyla ilgili iki ad.yazıya rastladım ve forumda paylaştım.bu tür örnekleri haber niteliği taşıdığı takdirde çoğu gazetenin işleyeceğine eminim onlara da mail yoluyla veya elde edilebilecek dökümanları posta aracılığıyla göndererek bu tür haberleri yayınlama ve toplumun genelini bilgilendirerek ortak bir görüş oluşturma yoluna gidilebilir.hepimiz balığa gittiğimiz yerlere fotoğraf makinalarımızı götürüyoruz.gördüğümüz olumsuzluklarında fotoğraflarını çekip bu gazetelere ulaştırabiliriz.bir iki kişinin bunları yapmasıyla yüzlerce kişinin yapması arasında dağlar kadar fark olur.ve bence bunlar hiçbirimize ekbir mali külfet getirmez.
saygılarımla...
|