Herkese selam,son zamanlarda ara ara siteye girebildiğim için yanıtlardaki geçikmelerden dolayı kusura bakmayın arkadaşlar.Bende bir balık olsaydım ışığın bu güzel cazibesine hemen kapılırdım,aynı bir kelebeğin gece lambasına kapılması gibi,neyse,evet tuzlu suyun ışığa bir etkisi yoktur.Renklerin emili ister tuzlu ister tatlı olsun fark etmiyor,lakin suyun kirliliği ışık tayfından ziyade lümenini etkiliyor,aynen sisli bir havada araba farlarının etrafını aydınlatmasındaki zayıflığı gibi.Sarı ışık nispeden beyaz ışığa göre daha ilerisini aydınlatıyor,bu durum suda nedir bende bilemiyorum.Dip balıkçılıkta kullanılmak üzre ( yaklaşık 50 metreler için ) bugün bir arkadaşım lambası civalı olan 50 watlık ışık kuvvetine sahip olan bir lamba düzeği satın aldı,zannedersem trolcüler kullanıyormuş.Kısmetse bu akşam denemesi yapılacak,sonuçu sizlere ulaştırmaktan keyif alacağım.Küçük bir dip not olarak lurelerdeki dikey çizgiler avcı balıklarda daha çok olumlu bir tepki uyandırıyor,sevgilerimle
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
|