Yalnız Mesajı Göster
Eski 29-11-2006, 08:53   #4
aganta borina borinata
Guest

Alıntı:
katiti tafarından gönderildi
Çizgili levrek türlerinin avını birkaç yurtdışı sitede görmüştüm. Oldukça tutulan bir tür. Bence bu türün iç sularımıza bırakılması yarardan çok zarar getirebilir. Fakat diğer balıkların barınmadığı iç sulara (yem olması için) hızlı üreyen bir başka türle birlikte bırakılarak çoğalması ve üretimi seçenek olarak düşünülebilir. Onun dışında yetiştiriciliğinin kapalı sistem içerisinde yapılması gerekir diye düşünüyorum.

Paylaşım için teşekkürler Güven...
ya ben buna benzer bi mesaj göndermiştim...sanırım sanal ortamda adresi yok olmuş...aşağı yukarı mert le aynı fikirdeyim...amerikada çok popüler olan balıklardandır...sanırım striped bass ve white bass olarak anılan balıkların hibriti bu çizgili levrek...onun hakkında pek bi bilgi sahibi değilim...diğer balıkların üzerinde etkili olacağı da kesin...ama bilindiği gibi sazan da aslında yerel balıklarımızdan değildi ama uzun süredir bu sulara gayet mükemmel adapte oldular...tatlı su balıklarımızın çoğunun ekonomik değeri fazla değil hatta son zamanlarda en ucuz balıklar arasında tükettiğimiz alabalık bile ekonomik değerini zamanla kaybediyor...balıkların neredeyse yok olduğu sularda bu balıklara şans tanınabileceği kanısındayım...

tlapia türlerinin tilapia türlerinin artışının kontrol altına alınmasında da kullanılıyormuş bu balık...bu açıdan faydalı da olabilir...ancak çizgili levrek olarak anılan bu balık striped bass ve white bass balıklarının hibritidir (melezi) bu balığın adı geçen balıklardan daha hızlı büyüdüğü, hastalıklara karşı daha dirençli olduğu, benzeri türlerle çiftleşerek çiftleştiği balıkların nesli üzerinde etkili olabileceği de belirtilmiş...bu konuda hakikaten iyi bi araştırma yapılarak ekonomik açıdan ( hem tüketilmesi hem de amatör balık avcılığı) faydalı olabileceğini düşünüyorum...

üstelik bi kaç videosunu da izledim...oltaya acayip asılıyor vallahi...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla