Konu
:
Bu mevsimde İzmir'de zargana avı olur mu?
Yalnız Mesajı Göster
29-11-2006, 19:32
#
6
Uzm.Dr.Rastgele
Guest
Zargana genelde eylül ayları içinde kıyılarda boy gösteren ve uzun süre kıyılardan avlanabilen bir balık türü olarak kabul etmişimdir.Çok soğuklarda arazi olur ve pek kıyılarda görülmez.En güzel avlandığı zaman bu aylar olup ,özellikle sakin havalarda güzel av yapabilirsiniz.Yalnız beyaz renk top kullanırsanız daha iyi olacağını tahmin ediyorum.Çünkü var gücünle topu kamış vasıtasıyla fırlattın,sonra yapacağın iş mümkün olduğu kadar gözünü ayırmadan topu takip etmen gerekir.O geldiği zaman yemi alıp gideceğinden top '' yana doğru'' hamle yaptığında balık üstündedir.Arasıra makarayı biraz sarıp yemin yerinden oynamasını sağlar isek av daha verimli olur.Ben eskiden Güzelbahçe 1 nci limana giderdim ve kayalıklardan dışarıya doğru atardım.Gerçi beyaz balık diye tabir ettiğimz çupra-kefal-karagöz ve levreğe damak tadı alışık olanlar var ise sofrada zargana onları kesmeyeceği ve dişinin kovuğuna yetmeyeceği kanaatindeyim.Ama heyecanlı ve zevkli bir av türüdür.Gelirken adeta sizden adrenalin fışkıttırabilir.