Yalnız Mesajı Göster
Eski 03-12-2006, 14:00   #5
gokseldbuga
Guest

Dil yaşar, gelişir, etkileşir çünkü canlıdır. Hiçbir dil diğerinden daha üstün değildir hepsi kendi içerisinde karmaşıktır, bu kabul edilmiş bilimsel bir gerçektir.
Dil yozlaştırılabilir mi? Kesinlikle evet, bu bir politika mıdır? Kesinlikle evet.
Turk tv lerini izleyen herhangi bir kendini bilen kişinin bu politikaları fark etmemesi mümkün değildir. Hemen aklınıza Osmanlı devleti ve Fransaya verilen kapitülasyonları, Beyoğlunda Fransızca bilmenin önemini, temeli 1930 larda atılan Amerikan mandacılığı ve 80 lerde üst seviyeye ulaşmış olan kolejlerde İngilizce eğitimini, getirmek isterim. Uzatmaya gerek duymuyorum bağlantıları oturttuğunuzda bunun bir politika olduğu açıkça bellidir.
Ben ortaokuldan itibaren İngilizce öğretimi görmüş, hatta Universite eğitimimi İngiliz dili üzerine yapmış, bir kardeşinizim zaten çoğu zaman bunu da yazdıklarımda görürsünğz çoğu zaman Türkçe karakter kullanmam, sadece alışkanlık olduğu için. Fakat ilk ve son yazdıklarımı kontrol ederseniz Türk karakterlerini kullanmadaki çabamı da farkedersiniz.
İşte burada aile içi eğitim ve daha da önemlisi toplumsal eğitim ve kültür ön plana çıkmaktadır. Kültür demek Manisa yöresinde manisa kebabının olması, Tanrı misafiri deyince yardım edilmesi demek değildir, bunlar bizim kültürel farklarımızdır. Kültür, kitap okuyarak-okutarak, analitik düşünmeyi geliştirerek, toplumu bilinçlendirerek (mesela rahmetli Adile Naşit'in uykudan öncesi), (Kubada fabrikada tütün sarılırken 1 kişinin kitap okuması), örnekleri çoğaltabilirsiniz. Oysa bizim TV lerimizde kültürsüzlük, garip aksanlar ile Türkçe konuşma, kabadayılık, ağalık, töre adeta bilinçaltına nakış nakış işleniyor.
İşin özü, bunlar politikadır, bu politikaya bilerek ve kasten yada tamamen cehaletten alet olan hükümetlerimiz olmasıdır....
  Alıntı Yaparak Cevapla