Yalnız Mesajı Göster
Eski 11-12-2006, 13:10   #72
balıkcı
Kaptan

balıkcı kullanıcısının avatarı

Alıntı:
aganta borina borinata tafarından gönderildi
ilk linkte libre hakkında bilgiler var...bunu eklemek istedim çünkü lb ve lbs nin arasında birimsel bi fark olmadığıyla alakalı... ki yukarıda farklı birimler olduğuna dair zihinlerde bi karmaşa kalmaması için eklemek istedim...

ikinci linte ise bahsedilen testkuve (TC) hakkında bilgiler var... yukarıda vermiş olduğunuz formulle alakalı bi farklılık vardı...formullerin uygulanmasından dolayı çıkan farklar cok önemli görünmüyor ki bu linki vermemdeki amacım ( hiç almanca bilmiyorum fakat anladığım bu) tabloda sizin vermiş olduğunuz birimlere ek olarak hesaplama sonucu kamışın maksimum atarının bulunduğu ve ek bi hesaplamaylada minimum atarının hesaplanabileceğinin anlaşılmasıydı...bi kamışın maksimum atarının % 20 si kadar eksiğiyle takımın hazırlanmasının daha randımanlı olduğunu da sizin yazmış olduğunuz bi konudan tecrübe edindim... ikinci linki de bu konuda daha fazla bilgi edinilebilmesi açısından ekledim...

ek olarak klavyenizde "ı" harfini büyük yazınca "I" olduğunu yazmışsınız...söz konusu birimde kullanım "l" yani "L" harfinin küçüğüdür...

birde formüllerde geçen "2,50 x 454g :?" rakamı belki daha net bulabilirseniz memnun olurum 15 mi yoksa 16 mı...ki tekim malum buralarda bu tür konular pek bilinmiyor...ki ben hayatımda ilk defa duydum...bu konuda en açık bilgiler genelde almanca...

ilginiz için teşekkür ederim...

rastgelsin...
Doğan ilk önce teşekkür ederim,bende i harfiyle yazmaya çalışıyordum lbs olarak belirtilen ölçü birimini okunuşuna göre yazdığım için,gelelim o vermiş olduğun almanca olarak belirtilen sitenin konusuna,bendeki kitap 454 bölü 15 =30,2gr senin vermiş olduğun sitede 454 bölü16=28 küsür ediyor ben burada fazla bir fark olmadığı için ikisinide normal karşılıyorum bir iki gıramın önemli olmadığını düşünüyorum,kamışın üzerinde yazan atarından %20 daha az kurşunla daha çok verim alındığıda bu bendeki kitapta yazıyor oradada okudum senin vermiş olduğun sitedede belirtilmiş.
balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla