Alıntı:
levrek tafarından gönderildi
Maşallah Yalçın,gayet güzel geçmiş avınız,merak ettiğim konu av farkını yaratan kaptanın kullandığı takımla sizinkilerle aynı mıydı? Zokalı -zokasız vs.
Tabi nasip faktörünü hiç karıştırmıyorum bile,
Bu arada şayet fenerin önünde ve Orak adasının arka taraflarında avlandıysanız demek ki halen oralarda çipura çıkyor,sevgilerimle
|
Erol hocam, avlaklar hep ayni. Saydigin yerler. Cipura hala cikiyor olsa da zayif. Ancak bu zayifligin havanin ve denizin cok yatik olmasina bagliyorum. 3-4 havada cok daha fazlasinin alinabilecegine inaniyorum. Ne tekim gecen hafta cumartesi oldukca calkanti varmis ve kisi basi 7-8 parca alinirken, ertesi gun yani pazar gunu yine tamamen yatikmis ve tek tuk çipura alinmis.
Takimlara gelince, ayniydi. Zoka kullanilmadi. Misina marka farki mutlaka vardir.
Ekiptekilerin ne kullandiklarindan emin degilim ama, benim kostekler 0.40 mm SHAKESPEARE K2 SPECIMEN dan, makaradaki ise PELIKAN DESPOT DYNEEMA 0.20 mm. den olusuyordu. Igne ise yeni aldigim ve markasini hatirlayamadigim lazer kesim yeni jenerasyon ignelerdendi.
Sevgili kaptanimiz ise, ignelerinin pasini bicagi ile temizledigini gordum. Hatta birini çipura kirdi ve gitti. Bunun uzerine kendisine lazer kesim ignelerimden bir tanesini uzattim. 5 dakika sonra o igne ile bir cipura daha aldi.
Ustalik olayi, ustanin onunde saygiyla egiliyorum...