Öncelikle bu yapay ile levrek yanında çinekop ve istavrit te aldığımı belirtmek isterim.
Levrekte kullanılacak yapay balık ile ilgili olarak elimde iki bilgi var. Fakat ikisini de deneyip doğrulayamadım. Birinci bilgi bir Japon arkadaştan (şaka değil mail ile yazıştığım bir kişi) ve İstanbul'lu bir balıkçı amcadan rivayet. İkinci bilgi ise seyrettiğim çeşitli filmlerden izlenimlerim.
1. Levrekte kullanılacak olan yapay balıkta gaga kısmının köşeli olması gerektiği, bunun yapay balığa aksiyon kazandırdığı ve daha çok cezp ettiği
2. Yapaylarda hiç gaga yok. Renkler, açık veya fosforlu renkler (beyaz, açık sarı, açık yeşil gibi). Ancak bu kullanımda hava durumu faktörünü de dikkate almak lazım. Zira hep bulutlu havalarda çekilmiş filmlerdi.
Birinci durum için tedarik ettiğim birkaç yapay elimde mevcut. Levrek bulduğum zaman deneyeceğim. İkinci durumda kullanılacak yapay siparişini de verdim. O da geldikten sonra denemeyi bekleyecek. Bu duruma uygun olarak Luck Craft’ın Sammy modelinden edinmeye çalışıyorum.