Alıntı:
mufi tafarından gönderildi
evet Güvencim bende ilk anda tezgah balıgı gibi zannetim ama çok kısa süre
alttaki ev tepsisini görünce ..fikrim degişti tabii.  eline saglık Dogan kardeşim en azından titremenin karşılıgı olmuş..afiyet şeker ola....da???
benim şu kefal/gofret ilişkisene kafam takıldı...  bu yaşımızda daha neler duyacaz bakalım...
o halde şu gofret muhabbetini biraz açman gerekiyor.. nasıl yani kıbrıs gibi mi sardınız ..iğnleri yoksa tek iğnede gofret çabuk dagılır diye düşündüm..
artı.. bu Adanalı kefaller ne tür gofret istiyor ?? marka önemlimi?? beyaz gofretlerde var.. malum..  :dikkat:
|
muvaffak abi...öncelikle şunu belirteyim...ben sazan dışında hamurla avlanabilen bi çok balıkta gofreti kullanıyorum...ama bu bakkallarda satılan gofret değil...hani şu arasına dondurma konan gofretler var ya işte ondan (kağıt helvası da derler buna)...önceden balık malzemesi satanlarda balık avı için özel üretilmiş gofretler satılırdı...ama artık gofretle avlanan pek balıkçı kalmadı desem doğru olur...kakolu olanları iş görmez...beyaz olanları olacak...
bu yemi kıbrıs olarak kullanmıyorum...şamandıralı takımlarda kefalin ağzına girecek kadarını keserek iğneye takıyorum...eğer oltayla çok fazla uğraşmazsanız düşmesi kolay değildir ve balığın ağzından tabiri caizse yağ gibi geçer ve genelde balık bu yemi en çok ikinci hamlede alır...ben çok fazla kefal avlamam ama yine de hemen hemen her ava gidişimde yanımda götürüyorum bu yemi...
adanalı kefaller biraz zahmetli yemleri seviyor galiba öyle hamuru tak balık yesin muhabbetinden çok, hafif meşref yemleri tercih ediyorlar

...bak hatta sana bi yem söyleyeyim...şimdi şu üçgen peynir diye tabir edilen peyniri kefal iğnesine göre küçük küpler halinde doğruyorsunuz sonra bu peynirleri kurutuyorsunuz...iğneye takıp atıyorsunuz kefale olay tamamdır...ancak bu yemleri şamandıralı takımlarda kullanmalısınız...
rastgelsin...