Konu: Kefal Avı
Yalnız Mesajı Göster
Eski 14-11-2005, 20:49   #4
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

merhaba;

kefal avı konusunda kendi çapında oldukça tecrübeli sayılırım. benim kefal avında tercihim resimdeki gibi iki iğneli ve mantarlı bir sistemdir. mantar numaralarından anlamama ama mantarın büyüklüğü çok fazla değil (boyu 2 cm civarında). hemen altında bir veya iki (mantarın büyüklüğüne göre) sıkıştırmalı kurşun ve onun altında iki iğne.

misina 0.20 veya en çok 0.25 olmalı. mesafe çok uzun olmasa da olur, çünkü zaten bu sistem çok uzağa atılmaz . yen olarak da taze ekmek içini kullanırım. kesinlikle hamur yapılmadan oltaya takılmalıdır. bunun için ekmeği iğnenin sap kısmından hafifçe sıkarak takmanız yeterli olur. iğne olarak da avlanacağınız yerdeki balıkların büyüklüğüne uygun olarak kısa saplı düz iğne kullanın derim.

ben misinayı el ile kontrol etmeyi tercih ederim ama isteyen kamış da kullanabilir. bu sistemin püf noktası reflekslerinizin çok sağlam olmasıdır. balık anlık olarak mantarı batırır. siz de o anı yakalayıp oltayı çekmelisiniz. ama oltaya çok asılmak da dudak yapısı çok narin olan kefalin dudağını kopararak kaçmasına yol açar, aman dikkat.

bir de tavsiyem bu sistemi kullanmak için önceden pazmoz yaparak balığı bir bölgede toplamanızdır. bunun için sakın ekmek kabuğu kullanmayın. ekmek kabuğu suda kolay dağılıp batmayacağından sizden uzaklaşırken balık sürüsünü de alıp peşinden götürür.

bu şekilde kefal avı yüzeye yakın yapılır. balığın olta altına toplandığını, yeme yaklaştığını gözle görürsünüz. o açıdan çok zevkli bir av şeklidir. ayrıca benim görüşüme (ve deneyimlerime) göre kıbrıs oltası ile avdan çok daha bereketli ve verimlidir. bir ekmeğin sadece içini kullanarak (hatta bazen o bile bitmez) birkaç kilo kefal yakalamanız işten bile değildir. yalnız biraz dikkat ve hızlı refleksler gerekir, o da zamanla olur.

herkese bereketli avlar dilerim, rasgele...

Mert
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg untitled.JPG (3,9 KB, 1251 Görüntülenme)

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla