Yalnız Mesajı Göster
Eski 03-01-2007, 16:53   #9
mufi
Guest

Mert cim ama şöyle sakin koylarda yani insanların uğramadıgı yada nadiren uğradıgı rüzgar almıyan yerlerde kefal olabilir. hele birde ki ben sadece yoncaköy ü biliyorum. sahil kayalıklarının altından sıcak kaynak suyu denize karışıyor ise... eyvallah kefalde var levrekte... hatta ahtapot ta ama
maalesef başka yerler hakkında bilgi yok...
mesela izmir civarında demircili gibi deniz altında fay lanma olan yerlerde mutlaka sıcak su çıkışları olur %80 olasılıkla bu durumda o bölgedeki suyun etrafa nazaran daha ılık olmasını saglıyor ve kış ortasında bile sürüler halinde kefal olabiliyor..bayram öncesi yoncaköyde sag tarafta kaynakların takribi 100 metreden fazla açıgında orta da binlerce kefal guruplar halinde oynaşıyordu..ama benim hafif tek iğneli sistem tabii oraya kadar yetişmedi..bulundukları yerin derinliği 70/80cm kadar ..işte böyle.
iş odurki.. bakir sahillerde sahil şeridine yakın deniz dibinden sıcak/ılık yeraltı suyu kaynaklarının oldugu yrleri bulabilmek..
ayrıca duydugum kadarı ile davutlar yarım adası sahil şeridinde de dip kaynakları var ve bu mevsimde kıyıya yakın balık tutanlar varmış..
  Alıntı Yaparak Cevapla