Alıntı:
yalcinicli tafarından gönderildi
Rauf ağabey, harika bir konuya değindin. Bu süper oldu.
Gerci tüm baliklar gözüme mücevher gibi gözükse de, bir kac ay önce bir palamut pilaki yaptim (söylemesi ayip olmasa gerek)
Resmen dilimlenmis kavak ağacindan farki yoktu. Ne lezzet ne yag. 
Ama ondan bir önceki aldigim ve yine ayni sekilde hazirladigim palamut tek kelimeyle harikaydi.
Soracagim şudur ki, nedir bu baliklari ayirt edebilmenin sirri ?
Ekledigin fotograflarda feno tip olarak farkliliklar cok rahat görülüyor.
Bu konuya bir de sözlü olarak bir seyler ekleyebilirsen çok memnun olcağim.
Simdiden cok tesekkür ediyorum.
Emegine saglik...
|
Yalcın kardeşim seni aydınlatmaktan zevk duyarım şimdi bu akdeniz bölgesinde belli başlı iki cins var 1-Akdeniz palamutu denir yöresel olarak.Ama asıl adı (Yazılı orkinos dur) eti beyaza yakın olur tercihen ufak olanları daha bir yenebilir lezzettedir.cingene palamutu büyüklüğünde.bu balık benim duyduğuma göre 10-15 kiloya kadar büyüyor cins olarak diğer orkinoslar gibi 100 kilo olmuyor.2-tombik palamut denen bir cins daha var üzerindeki cizgiler olsun vucut yapısıyla olsun hemen fark edilir eti de esmer olur kestiğiniz zaman etinin kırmızı olduğunu görürsünüz işte palamut cinslerinin icinde en lezzetsiz balık budur buda 10 kiloya kadar olanlarını gördüm.3-karadeniz den başlayarak egeye kadar uzanan kesimde zamanı gelince bolca yakalanan palamuta ise kısaca karadeniz palamutu diyoruz öbür palamutların yanında bunun eti lüfer eti sayılır .yeni ekliyeceğim resimde görülen balık tombik palamutudur evvelki mesajımdaki resmin üstündeki balık karadeniz palamutu alttaki akdeniz palamutudur.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]