Konu: Çekirge...
Yalnız Mesajı Göster
Eski 10-01-2007, 05:22   #6
MEHTERAN
Kaptan

MEHTERAN kullanıcısının avatarı

Varsayılan Dut İle Sazan Avi

Tahmini 5 yıl kadar önce yaz ortalarında havanın çok güzel olduğu bir gün çocuklarıda alıp su kenarına piknik amaçlı gittik.Tabiki adı piknik,ben su kenarına gideceğim,olta atmayacağım, olurmu öğle şey. çocuklar kendi çapında oynuyor bende bir kenarda solucanla balık tutuyordum. aradan bir saat kadar geçmitiki benim oğlan koşarak yanıma geldi ( baba şurda kocaman balıklar var) diye, ama nasıl heyecanlı göreceksiniz nerdeyse kalbi duracak,soluk soluğa. olabilir diye dediği yere gittik, bir dut ağacı ve dutlar öğlesine olmuşlarki.bizim çocuklar ağacın etrafında oyun oynarken,her ağaca dokunduklarında suya düşen dutları sazanlar kapıyormuş.hemen benim jeton düştü. amma iğneye dut'u takmak mesele, birkaç denemeden sonra başarabildik yem takmayı. daha yem dibe inmeden kaptılar, aldık balıkları,o gün çok güzel av yapmıştım.artık yaz geldiğinde dutların zamanında herzaman ordayım.Balıkcı bikaç arkadaşıma söğledim. başka bir bölgede su kenarında dut agacının dibinden güzel av yaptıklarını anlatmışlardı.işte ozamandan beri yazları dut ağaçlarının diplerinde gezerim. Saygılarımla.