Bizde burada yıllardır yem olarak Mamun kullanıyoruz. Kesinlikle canlı olması avlanılan bölgedeki balıkları çeker. Fakat burada canlı Mamun bulamadığımız zamanlarda (bu genellikle bir gün önce hava kötü ise ve Mamun çıkarılamadıysa olur) mecburen dondurulmuş Mamun ile balığa çıkarız. Dondurulmuş Mamun buzu çözüldükten sonra kullanılır ve balıklar bunu da tercih ederler. Fakat bir kere buzu çözüldükten sonra kullanmalısınız. Sonraki gün için aynı Mamunu kullanmak mümkün olmaz. Sadece kokar ve mazmuz olarak kullanırsınız.
Yıllarca bizde avdan sonra kalan canlı Mamunları bir sonraki güne yine canlı olarak tutabilmek için talaş kullanmıştık.
Çünkü bir arada tuttuğunuz canlı mamunların bir kısmı ölünce bir sıvı salgılıyorlar ve bu salgı diğer Mamunlarında ölmesine yol açıyor.
Ama son 3-4 aydır yeni bir formül geliştirdik ve kesinlikle talaş ile muhafaza etmekten daha iyi bir yöntem.
Eğer elinizde avdan sonra canlı Mamun kalırsa bir kutunun içerisine (ayakkabı kutusu olabilir) alta 3-4 kat gazete yayın ve hemen üzerine 1-2 parça kağıt havlu atın.
Mamunlar fazla üst üste gelmeyecek şekilde ve ölü mamunları ayırarak canlı Mamunları kuru olan kağıt havlunun üzerine yayın. (Kağıt havlu kesinlikle kuru olsun).
Daha sonra Mamunların üzerine un serpin. Böylelikle un hem Mamunları kuru tutarak uzun süre canlı kalmalarını sağlar. Hem de ölen diğer Mamunların salgıladıkları sıvıyı emerek diğer Mamunların ölmesine engel olacaktır.
Kutu içindeki Mamunları kesinlikle serin bir yerde muhafaza etmelisiniz.
Avlanmaya gittiğinizde unlu bir şekilde iğneye Mamunları takabilirsiniz. Mamun suya girince ve takımınız dibe ulaşana kadar zaten unlar temizlenecektir.
Ayrıca canlı bir Mamun bulunca takılışını video olarak kayıt etme imkanı bulursam buraya eklemeye çalışacağım.
__________________
Kemal
Bodrum-1975
Bu mesaj en son " 14-01-2007 " tarihinde saat 20:03 itibariyle Cullinan tarafından düzenlenmiştir....
|