Yalnız Mesajı Göster
Eski 23-01-2007, 11:59   #9
Güven ÖZYELDAN
Guest

Alıntı:
moz tafarından gönderildi
Eyvallah. Hepiniz sağ olun var olun. Artık insan öyle bir hale geliyor ki; balık yakalamış olsam şaşıracak durumdayım. Sadece ben olsam gam yemeyeceğim. Birlikte gittiğim arkadaşlarımda aynı durumda. Bu kişiler artık balık avının duayeni olmuş kişiler. Geçmişte gittiğimiz avlarda hiç kimse balık yakalayamaz iken oltalarını doldurmayı bilen kişiler. İfadesi aynen şu:
- Abi eskinden de kıt günler gördüm ama en azında ufak ta olsa bir kaç balık alırdım.

Artık ciddi bir şekilde balık neslinin sularımızda azaldığını düşünmeye başladım. Yine acı olan olay, son blaık avında Galata Köprüsü'nde neredeyse tüm kamışlarda birer tırıvırı bağlı idi. Sadece bir kişi malzemeciden 7 defa tırıvırı aldı. Bunların hepsi de suda kaldı. Bu halde balık mı olur buralarda.

Neyse malzemeyi yavaş yavaş kaldırmaya başladım. Artık fly hazırlamaya başlar, bahara kadar bu şekilde zaman geçiririz. Fly için eksik malzemelerimi dizmeye başladım.

Rastgele
malesef abi eskiden 365 gün av veren yerler artık bir elin parmak sayısı kadar ayda av vermeye basladı diğer zamanlarda incin top atar oldu bunun sebebi malesef kulağının üstüne yatan kendini bilmezler bu günlerini düşünmeden gece gündüz ağ bırakarak her türlü yolu deneyerek bölgeyi kurutan duyarsızlar kıyının durumu malesef böyle tekneyle cıkılsada değişen bir şey olmuyor saolsun troller kıyılarıda taramaya başladı açıklardaki nesli tükettikten sonra oltayı sallalıyoruz saatlerce sudaduruyor bir tık bile olmuyor nerdeyse saatlerce gez balık arar oluyoruz gün geliyor yapacak bir şey yok kaderimize boyun eğmekten başka biz biraz şanslıyızda bizden sonrakiler denizden böyle giderse ne tutar bilemem sayılı ayları bekleyip malzeme hazırlamak ve o dönemide iyi değerlendirmek gerekiyor anlasılan kolay gelsin size yaza kadar fotolara bakıp iç çekeceğiz abicim saygılar...
  Alıntı Yaparak Cevapla