Yalnız Mesajı Göster
Eski 25-01-2007, 13:12   #7
balıkcı
Kaptan

balıkcı kullanıcısının avatarı

Alıntı:
aganta borina borinata tafarından gönderildi
selim abi ben kamışlar konusunda pek deneyimli sayılmam...ama elle tahtaya sararak 6-7 kg. lık bi balığı 25 lik yumuşak bi misinayla çekebilirim...hatta biraz daha ağırda olabilir...bu tabi balığın ne olduğuyla da doğru orantılıdır...25 lik misinayı sadece yem olarak canlı balık (biz burada yem olarak canlı balığa "dubara" diyoruz) kullandığım zamanlar kullanıyorum... ama genelde levrek için tercih ettiğim misina 30 luk yumuşak misinalardır...ama sanırım 5 kg.lık bi levreği kamışla çekemem ben isterse misina kalın olsun...kamışı kırar gene kaçırırım gibi geliyor bana ...

tabi bu alışkanlıkla alakalı bi durum...

rastgelsin...
Doğan kardeşim aslında kamışlan balığı çekmek daha kolay,önemli olan makinanın kalamasının her zaman ayarlı olması,tabiki makinanın kalaması hiç sorunsuz en ufak bir yüklenmede dahi açılması,bildiğin gibi bazı makinaları ayarlasanda tam randıman alamıyorsun kalamadan,kamış kırma olayına gelince normal standartlardaki bir kamışı kırmak çok zor,çok acayip şeyler yapmazsan hiç bir şey olmaz kamışa,en fazla balık büyük olursa makinanın kalamasından misina alır sende yüklenirsen misinada ince olursa kopar ama kamışa bir şey olmaz,ben devamlı okuyorum makinam dişli sıyırdı kamışım kırıldı gibi yazıları,ben kaç senedir balık tutuyorum ne makina dişli sıyırdı nede kamışım kırıldı,bir kere hariç oda benim hatamdan 50 gr atarlı kamışa 100 gr kurşun takıp at çek yaparsam kamışın ucu haliyle bir yerde kırılır.
balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla