Alıntı:
giritli tafarından gönderildi
bu arada alıcağım surf makinanın dişlilerinin çok sağlam olmasını istiyorum çünkü kim ne derse desin katitide de kullanmayı düşünüyorum....kafa yapısının oldukça büyük olması nedeniyle oltayı sudan toparlamak çok daha kolay ve çabuk olur diye düşünüyorum...sırtı için mertikomun aldığı gibi ufak tefek şirin çok pahalı olmaya ama işimi görecek bir cep çıkrığı alıcam ayrıca... 
|
Onur kardeşim yazını nasıl yorumlayacağım bilemiyorum. Ama makinelerle ilgili bilmen gereken hangi makina nerede kullanılır? Alacağın makineyi nerede kullanmak istediğin konusu yada ne için hangi makina?Makineler hakkında biraz detay sor satıcılara. Alacağın makinayı nerede kullanacağın konusunda konuş mesela yada hangi makina nerede kullanılır şeklinde. Makinalar ile ilgili çok yazılar var sitede bunlarada göz gezdir istersen.
Surf makinası başlı başına farklı bir amaca hizmet eder. Bu makina tamamen oltayı maksimum uzaklığa atabilmek için dizayn edilmiştir. Böyle bir makineyle katiti yapılmaz.
Makinenin kafa yapısı büyük olması demek misinayı çabuk toplayacağın anlamını taşımaz. Misinayı süratli sarabilmek için makinaların üzerindeki devir sayısı baz alınır.
Sırtı içinse Mert'in aldığı çıkrık en küçük boy. Mert de sırtıda ne randıman vereceği konusunda tecrübe etmeden bir şey diyemiyor. Bu sebeple sırtı konusunda da yazılanları okursan fikir sahibi olabilirisin. Bu konu ile ilgili sırtı çekeceğin durumda söz konusu, yüzeyden mi,dipten mi? Her iki durumdada orta karar bir makine olmalı.
Bir üstadın lafı var. DENİZ PARASI OLANI SEVER diye. Hepimiz en iyi donanımla en iyi balığı yakalamayı isteriz, ama donanımla birlikte işin diğer boyutlarınıda ele almak lazım nerede, ne zaman, hangi yemle, hangi balık ve birazda şans. Bütün bunlarla beraber işin ekonomik boyutu da bir çoğumuzun hevesini kursağında bırakıyor. RASTGELSİN.