Levrek Avı
Sizlere nacizane bilgilerimi anlatıcam. Kesinlikle alıntı değildir tamamen kendi bilgi ve tecrübelerime dayanılarak yazılmış bir yazı olacak.
Levrek genelde sonbahar aylarında karadan av verir. Dere ve akarsuların denize döküldüğü yerler genelde daha iri erişkin levreklerin üreme bölgesidir buralarda 5-6 kiloluk levrekler bile alınabilir. Levrek yırtıcı bir hayvan olduğu için genelde yavru balıkları avlayarak beslenir demekki bize bu yavru balıkları yem olarak kullanıp levrek yakalıyabiliriz. Canlı ısparoz veya yavru kefal bu iş için biçilmiş kaftan.
Kullanıcağımız takımın misinası 0.35 veya 0.40 olabilir misinamız kaliteli olursa kaçan balığın ardından ahlayıp vahlamayız. Şimdi takım çantasını açıyoruz şöyle irisinden bir iğne alıyoruz.İğneyi misinanın ucuna bağlıyoruz ama çok sıkı ve iyi bir düğüm atın ki balina yakalansa iğne misinadan sıyrılmasın. Bunun ucuna balığımızı canlı olarak takıyoruz. Balığın kuyruğunun az ilersinden iğneye geçirirsek balık uzun süre canlı kalır buda işimize gelir. Ayrıca kurtulmaya çalışan balık çırpınır ve levreğin dikkatini çeker.
Attım ağzına takılsın boğazına deyip oltayı sallıyoruz. Ve beklemeye başlıyoruz. Bol Şans Rastgelsin...
(en kısa zamanda kendi takımlarımdan örnek resimler ekliycem).
__________________
Taygun KOCABIYIK
13/07/1988
İZMİR
Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
|