Yalnız Mesajı Göster
Eski 31-01-2007, 17:08   #86
giritli
Kaptan

giritli kullanıcısının avatarı

Alıntı:
eran tafarından gönderildi
Öncelikle herkese merhaba.Aranıza yeni katıldım.Kamış almaya niyeliyim.Ben akıntının çok fazla olduğu Sarayburnu'nda avlanmayı düşünüyorum.Malum orada da akıntı çok fazla.Bana önerilen kurşun ağırlığı 100-150 gr arası.Bu ağırlık aralığında takacağım kurşuna göre 40-90 gr çekeli bi kamış almam mantıklı mı?Ya da bu ağırlıkta kurşun kullanmak akıllı bi yöntem mi?Yardım ederseniz çok sevinirim...
Eran hoşgeldin kardeşim...imza kısmına adını yaşını ve bulunduğun şehri yazarsan nasıl hitap edeceğimizi daha kolay anlarız...ama sanırım istanbuldasın...kullanıcağın ağırlık 100-150 gr arasındaysa en uygunu max.180-190 gr. atarlı bir kamış kullanman gerekiyor...çünkü kullandığın kamışın atarının %80 i en ideal atar ağırlığı oluyor...örneğin max.180 gr.atarlı bir kamışla 140-150 gr.civarı bir ağırlık kullanırsan kamıştan max.randıman alırsın...kamşın çekerine gelince...aslında böyle birşey yoktur ama uçta taşıma kapasinden sözedebiliriz...bunu da (kaliteli kamışlar için söylüyorum) luxor metoduna göre hesaplıyoruz...buna göre bir kamışın max.atma kapasitesi kamışın uçta taşıma gücünün 1/50 si kadardır...sanırım aldığın kamışın max.atarını bu formüle oturtursan kamışın taşıma kapasitesini de kolaylıkla bulabilirsin...saygılar...
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
giritli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla