Yalnız Mesajı Göster
Eski 31-01-2007, 19:29   #14
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Bu başlığı ve bu başlık altında yazılan yazıları bir kaç günden beri okuyorum.Bir kaç defada yorum yazdım ama konu çok dağılır ve yeri bizim sitemiz olmadığı için sildim.Bu güzel memleketimizde ayrımcılık yapanlara sadece şunu sormak isterim.Bugün dünyada tek başına süper güç olarak ortalığı kasıp kavuran Amerika denilen mazisi yaklaşık 250-300 yıl olan devleti oluşturan insanların hepsini aynı ana babamı dünyaya getirdi.Kimi kömür gibi kara aslı/ astarı taaa Afrika'ya dayanıyor;Kimi çekik gözlü aslı /astarı taaa Asya kıtasına kadar dayanıyor,kiminin aslı/astarı ise Avrupa!ya dayanıyor.....vs.vs...Ama hepside Amerika'lıyız diyor ve ortak bir payda da buluşmayı çok güzel başarmışlar ki; günümüzde dünya ekonomisi*siyaseti*güvenliği.....velhasıl her şey onlardan sorulur hale geldi.Peki Osmanlı'dan bize miras kalmış olan bu topraklarda bin yıldan beri ortak yaşamış olan yurdum insanlarının bazılarına ne oluyor....Anlamak mümkün değil.....Hele hele kendi içinden çıkmış olan askere-polise karşı gelmek,tuzak kurmak,yok etmeye çalışmak,.......Aklı olan insanın aklının alması mümkün değil.....Bu tür faliyetlerde bulunan insanların aldatıklarını,kullanıldıklarını ve zaman içinde bir sabun köpüğü gibi eriyip gideceklerine eminim.Çünkü tarih göstermişdir ki,her zaman çok uzun vadeli düşünen aklı selim olanlar varlıklarını sürdürebilmişlerdir....Bu devleti oluşturan yurdumun insanları, bunu kurtuluş savaşında acımasız süper güçlere rağmen bunu başarmışlardır...

Bu bölgede için ellerinde cetvel olan süper güçler tekrar devreye girmişler ve yine 1920 li yıllarda olduğu gibi acaba ''nasıl olurda bizim işimize daha çok yarayabilir'' diye yeniden sınırlar çizmeye çalışıyorlar.Olayın özeti bu olsa gerek.....
  Alıntı Yaparak Cevapla