Alıntı:
balıkcı tafarından gönderildi
Akıntının çok olduğu yerde yassı kurşun kullanın,sizin 150 gr kurşun kullandığınız yerde ben 80-90 gr yassı kurşunla daha iyi verim alırım,akıntı olan yerde yuvarlak kurşun kulanıyorsunuz buda daha ağır kurşun kullanmanıza neden oluyor,şayet yassı kurşun bulamıyorsanız,yuvarlak kurşunu bir çekiçle vurarak yasılaştırın ama ağır ağır vurun yoksa kurşun çatlama yapar,deneyin göreceksiniz akıntılı yerlerde yassı kurşundan daha çok verim alacaksınız.
|
bilgi için teşekkürler selim abi...vallahi mesajları okurken yassı kurşun tavsiye edeyim diye düşünmüştüm...sen daha iyi bi ifadeyle anlatmışsın...
ek olarak... biz burada eskiden seyhan nehrinde akıtmaç (kıyıdan akıntının yukarısına atarak akıntıya kapılan oltayla balık yakalama) yapabilenlere usta balıkçı derdik...eğer akıntıda balık yakalayamıyorsa ne yaparsa yapsın ne kadar balık yakalarsa yakalasın sen ustasın demezdik

...tabi burası tatlı su...ancak denizde de kıyıdan avlanırken akıntıdan faydalanılabilir...akıntının hareketine kapılan takım güzel balıklar getirebilir...ben kıyıdan akıntılı yerlerde kurşunun oturmasından hoşlanmam aksine akıntıyla birlikte gezecek ama suyun üzerinde kalmayacak kurşunlar tercih ederim...
eran...aramıza hoşgeldin...
rastgelsin...