eran tafarından gönderildi
Kamış: Albastar 3234 Leader kamış ( 6 parçalı, 100-300gr atarlı, 84 cm kapalı boy, 300cm, %100 karbon, dolgu uç, çapraz çelik tel örgü sistemi, mantar gövde, vidalı metal dip, bez kılıf hediye, Fiyat: 22,36TL )
*Karbon olması,parça sayısı,dolgu uç olması ve mantar gövdesi olması ne ifade ediyor?
Makine: DR 60 Albastar Makine ( Devir 4:1, 470gr, 2bilya, kapasite 0,35-290m, 2 adet grafit kafa, esnek saplı grafit gövde, sonsuz dönüş kapasitesi, çarpmalı kapanma sistemi, sarsıntısız rahat çalışma, alttan sıkmalı fren sistemi, misinayı bükmeyen sarım özelliği, takım atmayı kolaylaştıran kitleme, sağ-sol dönüşümlü kol sistemi, arkadan kalama, Fiyat: 21,26 TL )
*Devir ve bilya sayısı, gövde ve kafa malzemesi, kalama olayı ne ifade ediyor?
Misina: Albastar beta misina 0,35mm 10000gr çekerli, 2,43 TL
*Misina kalınlığı uygun mu?
Kurşun: 125gr'lık armut kurşun
*Kurşun ağırlığı uygun mu?
Fırdöndü: 2 No'lu 4cm
*Doğru seçim mi?
Çapari: 10'lu singapur ince floş çapari ve tüy çapari
*Doğru seçim mi?
Dediğim gibi ben bu oluşturmayı düüşündüğüm seti akıntının fazla olduğu Sarayburnu veya boğazda kullanmayı düşünüyorum.Daha önce kamış ve makineyle hiç balık tutmadım,sadece misinayla tuttum.Yani amatörden daha amatörüm.Balık tutmaya öncelikle gümüş,istavrit,hamsi gibi küçük balıklardan başlamayı düşünüyorum.Yukarıdaki olta parçaları bunun için ideal mi?Sorularıma cevap verirseniz ben de uyanan bu balıkçılık merakını körükleyeceğinizden emin olun.Başlamışken bu olaya sizlerin yardımıyla doğru şekilde başlamayı düşünüyorum.Ayrıca bu sete 50 TL ayırdığım için seçimlerimi fiyat kriteri çok etkiledi.Bunu da bilmenizi isterim..
|