Alıntı:
İmBat tafarından gönderildi
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
Kamışın karbon olması hafiflik ve sağlamlık sağlar fakat bulutlu havalarda paratoner gibi yıldırımı çekebilir bu konuya dikkat edin. Parça sayısı pek birşey değiştirmez sanırım şimdilik bu dolgu uç ve parça sayısı 2. planda kalsın. Mantar gövde ise süngere göre daha konforlu olur diye düşünüyorum sünger saplılar benim içimi gıcıklamıştır hep
Makina konusunda bişey diyemiycem ama biraz daha bütçe ayırabilirseniz 35-36 ytl ye albanın delta 60 modeli var kendim kullanıyorum gayet güzel çaparidede kullandım dip oltasındada hepsinde iyi sonuç verdi tavsiye edebilirim.
Misina 0,35 olduğu için pek pahallıya kaçmaya gerek yok normal alba star misinalarda iş görebilir 1 ytl civarı oluyor onlar.
Kurşun konusunu selim abi çok güzel açıklamış bana söylenecek birşey bırakmamış.
Fındöndü farketmez hepsi olur
Çapari için ise doğru seçim mi onu balık bilir  civardakileri gözlemlemek en güzel çözüm ama balık her gün farklı çapariye atlayabiliyor mümkün olduğunca fazla çeşitte çapari bulundurmanızda fayda var.
Yanlışım varsa abilerim gerekli düzeltmeyi yapıcaktır.
|
Taygun'un söylediklerine genel olarak katılıyorum. Saptaki mantar ya da sünger sizin tercihinizle ilgili bence. Ucun karbon olması daha sağlam olmasını sağlar. Buradaki parça sayısı tamamen kamış uzunluğunu kaça böldükleriyle ilgili, ki sizin düşündüğünüz gibi teleskopik kamışlarda çok önem taşıdığını düşünmüyorum. Misina bence uygun ama unutmamanız gereken (makinenin kapasitesindeki gibi) bu kalınlıktan 290 m'yi makineye mutlaka sarmanız gerek performans kaybı yaşamamak için.
Genel olarak bu fiyata uygun olabilecek bir takım diyebiliriz sanırım...